search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Ουκρανία: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αναταράξεις στην αγορά ενέργειας

25.02.2022 13:43
mitsotakis_sakellaropoulou_new

Την ανησυχία του για τον πόλεμο που εξελίσσεται στην Ουκρανία και την επίδρασή του στην αγορά ενέργειας εξέφρασε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενημερώνοντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις πρωτοβουλίες της ΕΕ έναντι της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με νόημα ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας», προσθέτοντας ότι «είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής» και υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρχουν οικονομικές συνέπειες

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την ανάγκη να υπάρχει πολιτική στήριξης για τις ανατιμήσεις στην ενέρεγεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναφέρθηκε στην σχετική πρόταση της Αθήνας που συμπεριλήφθηκε στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, ενώ ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής θα ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας» και τόνισε ότι «αν υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν, θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «ξέρουμε όλοι ότι η ΕΕ ξεκίνησε ως μια οικονομική ένωση, αλλά υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, την Δημοκρατία. Το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ενιαία φωνή, η Ευρώπη, είναι αδυναμία να μην υπάρχει ενιαία στρατηγική. Κανείς δεν θέλει να γίνει πρόσφυγας, ο ουκρανικός λαός θέλει να μείνει στον τόπο του. Να αφήσουν τα επιμέρους οικονομικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανάγκη να υπερασπιστούν τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Το θεωρώ κρίσιμο αυτή την ώρα».  

Διαβάστε επίσης:

Συρίγος: Η Ουκρανία πολεμά μόνη, ας το έχουμε υπόψη μας στην Ελλάδα (videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα για χαμηλούς τόνους στον απόηχο της συνέντευξης Τσακαλώτου

Ο Ανδρουλάκης δεν λέει «όχι» σε πρόωρες εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05