search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:57
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν σηκώνει ούτε ισαποστάκηδες, ούτε “ναι μεν αλλά “»

26.02.2022 19:51
adwnis

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην κοπή πίτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ανέφερε: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν σηκώνει ούτε ισαποστάκηδες, ούτε “ναι μεν αλλά”».

«Αυτά δεν είναι ανεκτά. Εδώ, έχουμε μια ξένη δύναμη, τη Ρωσία, η οποία με διάφορες δικαιολογίες έχει εισβάλει σε μια ανεξάρτητη χώρα, την Ουκρανία, προσπαθώντας να την καταλάβει και να ελέγξει τον προσανατολισμό της, την εξωτερική της πολιτική, την ανεξαρτησία της. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο», συνέχισε. «Η Ελλάδα και η κυβέρνηση μας στάθηκε από την αρχή απολύτως αλληλέγγυα στην Ουκρανία και στο δίκαιο αγώνα του λαού της για ανεξαρτησία», πρόσθεσε.

«Η ιστορία μας δεν μας επιτρέπει παρά να είμαστε πάντα μεταξύ αυτών των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους και ποτέ με τον επιτιθέμενο κατακτητή, αλλά και τα συμφέροντα μας δεν μας επιτρέπουν να νομιμοποιήσουμε σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα κάποιου γείτονα, επειδή αυτός διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική που θέλει ο γείτονας του, να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Όποιος Έλληνας δεν το καταλαβαίνει αυτό το πράγμα και πόσο επικίνδυνο θα ήταν για την Ελλάδα πραγματικά είναι εκτός πραγματικότητας», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες δυσκολίες που έχει συναντήσει η σημερινή κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή», μεταναστευτικό, πανδημία, κρίσεις.

Μιλώντας για τις διακυμάνσεις και για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, ο υπουργός τόνισε ότι παρά τις επιδοτήσεις που δίνει η κυβέρνηση, «περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια το χρόνο», απαιτείται να υπάρξουν «ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία» για να δοθεί μια «πανευρωπαϊκή λύση, μια πανευρωπαϊκή απάντηση» για την ακρίβεια στην ενέργεια, με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στην πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Τα απόνερα μιας διαγραφής

Βουλευτές σε νευρική κρίση

ΚΚΕ: «Πυρά» προς πάσα κατεύθυνση για την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 17:57