search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:09
MENU CLOSE

Ανησυχία για τα «κρυφά χαρτιά» του Πούτιν – «Άγνωστο το μέγεθος των δυνάμεων του ρωσικού στρατού»

27.02.2022 18:31
ukraine_new

Τα δύο τρίτα της συνολικής μαχητικής δύναμης της Ρωσίας «που έχει συγκεντρώσει για την εισβολή στην Ουκρανία» έχει χρησιμοποιήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ νωρίτερα στους δημοσιογράφους.

Αυτό «σημαίνει ακόμα ότι έχει 1/3 εκτός Ουκρανίας, ποσοστό που δεν είναι ασήμαντο», επισήμανε ο αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

«Από σήμερα το πρωί» οι ρωσικές δυνάμεις «έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 320 πυραύλους», η πλειοψηφία των οποίων είναι «μικρού βεληνεκούς».

Ποτέ «δεν απειλήθηκε η Ρωσία από το ΝΑΤΟ»

Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», είπε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.

Εξάλλου, οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Αμερικανίδα αξιωματούχο. «Η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας», πρόσθεσε η Τζεν Ψάκι.

«Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο», τόνισε η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

«Λύγισε» Ουκρανή διερμηνέας στο διάγγελμα του Ζελένσκι (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκλωβισμένο πλοίο με 6 Έλληνες ναυτικούς στο λιμάνι της Οδήσσου

Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04