search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:37
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία

28.02.2022 19:58
Boris Jonson_new

Συνεχίζονται οι κυρώσεις της Βρετανίας κατά της Ρωσίας όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λις Τρας.

Πιο συγκεκριμένα, η Βρετανίδα υπουργός ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις κατά ρωσικών κρατικών εταιρειών και τραπεζών.

Οι ρωσικές τράπεζες δεν θα μπορούν να εκκαθαρίζουν πληρωμές σε στερλίνα, ενώ τα μέτρα θα εφαρμοστούν στη Sberbank, που είναι και η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα. Επίσης, θα παγώσουν πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία τριών επιπλέον τραπεζών, δηλαδή τις Otkritie, Sovcombank και VEB.

Η νομοθεσία που θα υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει στο ρωσικό κράτος να αντλεί χρέος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ρωσικές εταιρείες, πάνω από 3 εκατομμύρια συνολικά, δεν θα έχουν πρόσβαση στις βρετανικές κεφαλαιαγορές.

Παράλληλα, θα επιβληθεί περαιτέρω απαγόρευση εξαγωγών σε βασικούς τομείς, όπως η μικροηλεκτρική, ο ναυτιλιακός εξοπλισμός και ο εξοπλισμός ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο – Ηχούν ξανά οι σειρήνες

Μακρόν: Αίτημα στο ΣΑ του ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών στο ουκρανικό έδαφος

Ζελένσκι: Υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:36