search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:32
MENU CLOSE

Βυθίζεται το ρούβλι – Με καθυστέρηση θα ανοίξει το χρηματιστήριο της Μόσχας

28.02.2022 09:23
xrimatistrio new

Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε σχεδόν 30% τη Δευτέρα, με τις αγορές να αρχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Στο μεταξύ η έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Μόσχας μετατέθηκε για τις 10 το πρωί τοπική ώρα και θα περιοριστεί σε ορισμένες αγορές, δήλωσε τη Δευτέρα η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια «προσωρινή απαγόρευση» στις εντολές πώλησης από ξένα νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Η διαπραγμάτευση θα επιτρέπεται μόνο στην διεθνή αγορά συναλλάγματος, στην αγορά συναλλάγματος και στην αγορά συμφωνιών επαναγοράς ή «ρέπος».

«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα αξιολογήσει τη σκοπιμότητα του ανοίγματος των συναλλαγών σε άλλες αγορές, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η απόφαση για το αν θα ανοίξει σε άλλες αγορές θα ληφθεί στη 1 μ.μ. τοπική ώρα, ενώ οι συναλλαγές θα ξεκινήσουν το αργότερο στις 3 μ.μ. τοπική ώρα.

Διαβάστε επίσης

Το plan Β της κυβέρνησης στα ενεργειακά και το εκλογικό ρίσκο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο «άλμα» στην τιμή του πετρελαίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις – Έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:30