search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:21
MENU CLOSE

SPD: Διαγράφει τον Σρέντερ λόγω των θέσεών του σε ρωσικές εταιρείες

04.03.2022 20:39
gerxart_new

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) προχώρησε στη διαγραφή του Γκέρχαρντ Σρέντερ από τον κατάλογο με τους «μεγάλους Σοσιαλδημοκράτες» λόγω των θέσεων που κατέχει σε ρωσικές εταιρείες ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το SPD προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση και διέγραψε τον πρώην καγκελάριο και αρχηγό του, λόγω της στάσης του στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και της άρνησής του να αποσυρθεί από τις θέσεις του στις κρατικές ρωσικές εταιρίες ενέργειας.

Σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος, «το όνομα του Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν ταιριάζει με την παρούσα συγκυρία» και για αυτό διεγράφη από τη λίστα με τους 34 μεγάλους σοσιαλδημοκράτες που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Τώρα πλέον, οι «μεγάλοι σοσιαλδημοκράτες» είναι 33.

Το κόμμα απέσυρε ακόμη και τις κούπες με το όνομα και το πρόσωπο του πρώην καγκελάριου από το κατάστημα με τα αναμνηστικά αντικείμενα του SPD.

Η ηγεσία του SPD έχει επανειλημμένα καλέσει τον Γκέρχαρντ Σρέντερ να παραιτηθεί από τις θέσεις του στις ρωσικές εταιρίες των αγωγών Nord Stream 1 και 2 και στη Rosneft, ενώ χθες το ζήτησε ευθέως και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι κάποιος που υπήρξε καγκελάριος παραμένει δεσμευμένος και μετά το τέλος της θητείας του.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία επιτέθηκε στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λένε οι ΗΠΑ

Εταιρείες κολοσσοί σταματούν πωλήσεις, κλείνουν γραφεία και αποσύρουν προσωπικό από τη Ρωσία

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα «παθών» έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία: «Βουτιά» 11,38% με -21,91% στις τράπεζες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:20