search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:38
MENU CLOSE

Τσίπρας για Τσακαλώτο: «Δεν θα κριθεί από μια παρεξηγημένη διατύπωση» (video)

04.03.2022 11:39
tsipras_tsakalotos

Για όσα είχε πρόσφατα δηλώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνκολάου ο Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή συνέντευξή του, στο Ενώπιος Ενωπίω.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και ότι επιλέγει χειρότερους συμβούλους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε:

«Δεν θα κριθεί από μια παρεξηγημένη διατύπωση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έχει τη διαδρομή του στον χώρο της Αριστεράς. Ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της κυβέρνησής μου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Δεν θα κριθεί από μια διατύπωση που και ο ίδιος έχει πει ότι μπορεί να ήταν άστοχη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, «η δύναμη του δικού μας πολιτικού χώρου είναι ότι δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε καλούπια, δεν έχουμε υποκριτική έκφραση ομοφωνίας όπως σε άλλα πολιτικά κόμματα και η διαφορετικότητα των απόψεων μπορεί να είναι δύναμη και όχι αδυναμία. Έχω αποδείξει ότι είμαι ένας πολιτικός αρχηγός που ανέχομαι την κριτική και την θέλω».

Σχετικά με την αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «επιχειρούμε μια δημοκρατική επανάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που κάνουμε αν το δεχτεί το Συνέδριο και προχωρήσουμε. Γιατί θα είναι ένα κόμμα που δεν θα θέλει τα μέλη του απλά να επικυρώνουν μια απόφαση κάθε 4 χρόνια στο συνέδριο ή μόνο χειροκροτητές, αλλά τους θέλουμε συμμέτοχους στη λήψη των αποφάσεων. Και στην εκλογή της ηγεσίας αλλά και κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων. Για πολιτικές συνεργασίες θα πρέπει πλέον να πάρουν απόφαση τα μέλη μας. Μια τολμηρή καινοτομία θα είναι και το 50%+50% σε άνδρες και γυναίκες στα όργανα».

Όπως είπε ο ίδιος, «είναι ένα κόμμα-μοντέλο ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υπήρχε άλλο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη να κυβερνήσει».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Aνοιχτό» παράθυρο για τη συνάντηση των δύο ηγετών με ατζέντα την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Μαύρες προβλέψεις για τις τιμές στην ενέργεια – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Τσίπρας στον Αντ1: «Μέγα λάθος του πρωθυπουργού η παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία»(video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38