search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία ενημέρωση για χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη

06.03.2022 15:33
proxeneio

Αν και αρχικά προέκυψε η πληροφορία πως έχει υπάρξει χτύπημα στο ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη, πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση και προσθέτουν πως ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης, είναι καλά στην υγεία του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στη Μαριούπολη έχει κηρυχθεί κατάπαυση πυρός, προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Η απομάκρυνση των αμάχων θα ξεκινήσει στις 12:00» , ανάφεραν οι δημοτικές αρχές στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος προς την πόλη Ζαπορίζια, που απέχει οδικώς περίπου τρεις ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οβίδα σκάει δίπλα σε Έλληνες δημοσιογράφους (Videos)

Πούτιν σε Ερντογάν: «Τέλος στον πόλεμο αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Μόσχας»

Συνάντηση Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με Σολτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:00