search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Η Πολωνία διαθέτει όλα τα MIG-29 της στην αμερικανική κυβέρνηση

08.03.2022 21:33
MIG29

Η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταφέρει άμεσα και δωρεάν όλα τα αεροσκάφη MIG-29 που διαθέτει, στην αμερικανική κυβέρνηση ως μέρος μιας κίνησης να παραχωρήσει τα αεροπλάνα για χρήση από την ουκρανική αεροπορία για την απόκρουση της εισβολής στη Ρωσία, ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν στο Ράμσταϊν της Γερμανίας όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν στρατιωτική βάση και στη συνέχεια θα δοθούν στην Ουκρανία.

Η Πολωνία είπε επίσης ότι ζητούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με παρόμοιες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να συμφωνήσει αμέσως τους όρους αγοράς αυτών των αεροσκαφών.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ -κατόχους αεροπλάνων MIG-29- να ενεργήσουν με παρόμοιο τρόπο.

Η κίνηση έγινε μετά από εβδομάδες παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων και συζητήσεων στο Λονδίνο μεταξύ του Πολωνού πρωθυπουργού και του Μπόρις Τζόνσον αλλά και μετά το «πράσινο φως» από την αμερικανική κυβέρνηση, δια στόματος Άντονι Μπλίνκεν.

Την Δευτέρα, μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πίεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να διευκολύνει τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης στην Ουκρανία, μετά την έκκληση που απηύθυνε την Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για το πρωί της Τετάρτης

O Πούτιν απαγορεύει όλες τις εξαγωγές σε προϊόντα και πρώτες ύλες

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Λουκέτο» και των McDonald’s στη Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:07