search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:00
MENU CLOSE

Τηλεθέασης Top- 10 4-7/3/2022: Υπερκατανάλωση ενημέρωσης και λαγάνας

08.03.2022 20:03
tileorasi_new

Ιδιαίτερα ήταν τα χαρακτηριστικά του περασμένου τετραήμερου που είχε ως αποκορύφωμα του Τριώδιου την Καθαρή Δευτέρα.

Την Παρασκευή (4/3) την εμφάνιση της στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης έκανε ο κύκλος ταινιών «Τα νεοκλασικά» με τον οποίο ο Alpha αναβιώνει διαχρονικά θεατρικά πολλά από τα οποία έκαναν στην εποχή τους δεύτερη καριέρα ως ταινίες.

Ο κύκλος «Τα νεοκλασικά» άνοιξε με την προβολή της ηθογραφίας «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Θοδωρής Αθερίδης, Φαίη Ξυλά, Χάρης Ρώμας, Λευτέρης Ελευθερίου κ.α.. Τη νέα εκδοχή του έργου επέλεξαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 744.000 τηλεθεατές.

Όμως πάνω από ένα εκατομμύριο ήταν εκείνοι που επέλεξαν για τη διασκέδαση τους το επεισόδιο της σειράς «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», με νούμερο δύο επιλογή της ημέρας το μαγειρικό «MasterChef» που έφθασε να είναι δεύτερο δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen Audience Measurement.

Στην πεντάδα και το «Φως στο Τούνελ» που μαγνήτισε τα βλέμματα 738.000 τηλεθεατών.

Το Σάββατο (5/3) την πρώτη θέση κατέλαβε το-ποιο άλλο;- «Survivor» με την τηλεθέαση  της ημέρας σε γενικές γραμμές ένα «κλικ» κάτω συγκριτικά με τηλεθεάσεις ίδιας ημέρας προηγούμενων εβδομάδων.

Όμως αξιοπρόσεκτη είναι η εμφάνιση του Open που τις τελευταίες ημέρες, με την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πόνταρε στην ενημέρωση και του «βγήκε».

Εκείνη την ημέρα οι μισές θέσεις του Top 10 ήταν «πιασμένες» από δελτία ειδήσεων, τακτικών και έκτακτων.

Το τηλεβαρόμετρο της Κυριακής αποτελεί την αποθέωσης της ενημέρωσης. Λίγη σημασία έχει ποιο πρόγραμμα ήταν πρώτο και ποιο δεύτερο- προβλέψιμα και αναμενόμενα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι από στις δέκα δημοφιλέστερες θέσεις της ημέρας οι έξι καταλήφθηκαν από δελτία ειδήσεων και ενημερωτική εκπομπή (συγκεκριμένα το «Σαββατοκύριακο με το Νίκο Μάνεση) προφανώς λόγω των τραγικών και κρίσιμων εξελίξεων στο Ουκρανικό σε όλα τα επίπεδα.

Και εκείνη την ημέρα, δελτίο του Open εμφανίζεται στην δεκάδα με τα «καλύτερα».

Οι τηλεθεαματικότητες μπορεί να μην είναι πολύ υψηλές όμως η Κυριακή ήταν εντός τριημέρου (τετραημέρου για κάποιους) είχε καλό καιρό και επίσης η ενημέρωση ήταν σχεδόν αδιάκοπη όμως κατακερματισμένη με συνέπεια να μην καταγράφεται μεγάλη συγκέντρωση σε κάποια ειδησεογραφική εκπομπή.

Η Καθαρή Δευτέρα είχε σχεδόν απαράλλαχτα χαρακτηριστικά ως προς την εμφάνιση προγραμμάτων με όποια άλλη προηγούμενη ίδια μέρα τουλάχιστον στο εγγύς παρελθόν.

Οι ειδήσεις αυτή τη φορά δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο ίσως λόγω αργίας και καλοκαιρίας ωστόσο το κεντρικό δελτίο του Mega «γράπωσε» την ένατη καλύτερη τηλεθέαση σύμφωνα με το ημερήσιο τηλεβαρόμετρο της Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις μουσικών για την «Κοινωνία ώρα Mega»

Και επισήμως η Μάριον Μιχελιδάκη στο Open – Στον αέρα, το τρίτο δεκαήμερο Μαρτίου

Καβγάς Πορτοσάλτε – Σβέρκου στον αέρα: «Εγκαταλείπω, δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου πρωί πρωί» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06