search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:26
MENU CLOSE

«Διπλωματία» εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2220
10/03/2022
12.03.2022 07:08
YPEX_new

Ο γενικός πρόξενος στο ελληνικό προξενείο της πολιορκημένης και συνεχώς βομβαρδιζόμενης Μαριούπολης περνά τα τελευταία 24ωρα σε καταφύγιο με ελάχιστο φαγητό, χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν τσιγκουνεύτηκε τους επαίνους για την ηρωική προσήλωση του διπλωμάτη στο καθήκον, οι οποίοι ωστόσο δεν θα πρέπει να τον ανακουφίζουν ιδιαίτερα μια και ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση γιατί διατάχθηκε να παραμένει σε μια εμπόλεμη ζώνη και να κρατήσει το προξενείο ανοιχτό «πάση θυσία».

Αυτό που ξέρει ο ηρωικός διπλωμάτης (και καλό είναι να πληροφορηθούν και οι αναγνώστες του «Π») είναι ότι το προξενείο έμεινε ανοιχτό μετά από ισχυρότατες παρεμβάσεις εφοπλιστικών οίκων, των οποίων τα πλοία στην περιοχή της Μαριούπολης θα βαρύνονταν με αστρονομικού ύψους ασφάλιστρα στην περίπτωση που έκλεινε το ελληνικό προξενείο.

Σε δεύτερο επίπεδο το «πάση θυσία» ανοιχτό ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης μερίμνησε για τον απεγκλωβισμό (τις προηγούμενες ημέρες) από την εμπόλεμη περιοχή 32 ανθρώπων, οι 25 από τους οποίους ήταν Φιλιππινέζοι ναυτικοί σε ελληνικής πλοιοκτησίας πλοίο. Αυτή άλλωστε ήταν και η ηρωική αποστολή την οποία ανέθεσε το ΥΠΕΞ στον γενικό πρόξενο, καθώς η παροχή βοήθειας στους Έλληνες ομογενείς της περιοχή (όπως γνωρίζει η ηγεσία του ΥΠΕΞ) είναι ανέφικτη…

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Καμμένος για τον Δημήτρη Κοντομηνά: «Με πήρε τηλέφωνο όταν έχασα τον πατέρα μου»

Μαξίμου: Νέες πιέσεις στον Μητσοτάκη για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Πότε «βλέπουν» εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής – Οι ημερομηνίες που έχουν κυκλώσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:26