search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σχολεία: Από τη Δευτέρα τα δωρεάν Self test για τους μαθητές

13.03.2022 12:08
sxoleia_new

Νέος γύρος διάθεσης δωρεάν self test ξεκινάει για τα σχολεία από τη Δευτέρα 14/3. Συνολικά πέντε self test θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί μέχρι και την Πέμπτη 17/3, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε η συζήτηση για να «χαλαρώσει» και το μέτρο των υποχρεωτικών self test στα σχολεία. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση που θα έχουν οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σιγά-σιγά καταργούνται σχεδόν όλα τα μέτρα για την πανδημία για εμβολιασμένους αλλά και ανεμβολίαστους. Το επόμενο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα φαίνεται να είναι η κατάργηση της μάσκας και στα σχολεία.

Αυτό τουλάχιστον προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους το περασμένο Σάββατο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου, όπου είπε σε μαθητές:

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εμβολιασμένοι και μη, πρέπει να πραγματοποιήσουν self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρούν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός – Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Στην κατάψυξη η χώρα – «Δεν τελειώσαμε με τον χειμώνα» (Video)

Τα πολεμικά καταφύγια της Αθήνας: Ασυντήρητα και αναξιοποίητα επί δεκαετίες (Photos/Video)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι 4 μάρτυρες υπεράσπισης του συζυγοκτόνου, η προετοιμασία για τη δίκη και το Channel 5

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:18