search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:13
MENU CLOSE

Jamie Lee Curtis: Η διεμφυλική κόρη και τα 2 υιοθετημένα παιδιά – «Είμαι περήφανη μητέρα μιας τρανς κόρης» (Video)

16.03.2022 12:19
jamie_lee_curtis_new

Ο κόσμος μας αλλάζει, καθώς οι σύγχρονοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ορισμένα ζητήματα από άλλη οπτική γωνία.

Όμως καθώς αποκτάμε έναν προοδευτικότερο τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, υπάρχουν και οι μαύρες δυνάμεις της συντήρησης, που γαντζώνονται σε νοοτροπίες και απόψεις που έχουν παρέλθει προ καιρού, και αρνούνται να εκλογικεύσουν όλα εκείνα που οι ίδιοι αποκαλούν «αμαρτήματα» ή «ανοσιουργήματα».

Τρανό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση των διεμφυλικών ατόμων (transgender) που βγαίνουν στο φως και πατούν στα πόδια τους ζητώντας από την κοινωνία -από εμάς δηλαδή- το αυτονόητο: τον σεβασμό της ιδιαιτερότητάς τους, και την αξιοπρέπεια της ύπαρξής τους.

Στις ΗΠΑ, μια από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, παρόλα αυτά, ο αγώνας ενάντια στο συντηρητισμό είναι σκληρός και πολυεπίπεδος. Οι διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει διαφορετικούς νόμους για την αντιμετώπιση του φαινομένου και τη νομική εκπροσώπηση των διεμφυλικών αλλά και των ομοφιλόφυλων.

Ένα χρόνο πριν, η υιοθετημένη κόρη της ηθοποιού Τζέιμι Λι Κέρτις και του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Κρίστοφερ Γκεστ, η Ρούμπι Γκεστ, ανακοίνωσε στους γονείς της πως είναι διεμφυλική. Οι γονείς, έκαναν το αυτονόητο: περιέβαλλαν την κόρη τους με αγάπη, την αποδέχτηκαν όπως είναι, και μάλιστα τάχθηκαν στο πλευρό της στον σκληρό αγώνα που δίνουν τα άτομα αυτά για τη διασφάλιση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων τους.

Την περασμένη μάλιστα Κυριακή, 13 Μαρτίου, η Τζέιμι Λι Κέρτις έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα (Instagram) ευχές για τα γενέθλια της 26χρονης πλέον Ρούμπι.

Τα λόγια της Τζέιμι Λι Κέρτις, ξεχείλισαν μέσα από τη γενναία της καρδιά:

«Σαν περήφανη μητέρα μιας «τρανς» κόρης, υπόσχομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της ψήφου μου, προκειμένου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων αυτών των παιδιών που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως ακριβώς τα δημιούργησε η φύση. Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης σ’ όλες τις αντίστοιχες αμερικανικές οικογένειες που έχουν στοχοποιηθεί από μια σειρά απαράδεκτες συντηρητικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Η χώρα αυτή θεμελιώθηκε πάνω στην Ελευθερία. Την τόσο απλή, αλλά και τόσο βαθιά ιδέα ότι κάθε άνθρωπος που ζει εδώ, σ’ αυτό τον τόπο, θα μπορεί να είναι ελεύθερος να ζήσει, να δημιουργήσει, και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, υπόσχεται την άσκηση κάποιων αναλλοίωτων δικαιωμάτων, όπως τη ζωή, την ελευθερία, και τη διεκδίκηση της ευτυχίας. Αν ποτέ κάποια κυβέρνηση προσπαθήσει να υπονομεύσει τα θεμελιώδη αυτά δικαιώματα, ο αμερικανικός λαός έχει χρέος να αντιδράσει».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις στηλίτευσε το γεγονός ότι κάποιες υπέρ-συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ, άρχισαν να στρέφονται νομικά και κατά των γονέων των διεμφυλικών ατόμων. Συγκεκριμένα στην πολιτεία του Άινταχο, οι Ρεπουμπλικάνοι πέρασαν νομοθεσία που αντιμετωπίζει σαν ποινικό αδίκημα την απόφαση των γονέων να αναζητήσουν σε άλλες πολιτείες θεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις «φυλομετάβασης» για τα διεμφυλικά παιδιά τους. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για τους νόμους αυτούς χαρακτηρίζοντάς τους:

«Οι νόμοι αυτοί είναι ρατσιστικοί, άδικοι και αντί-αμερικανικοί, αφού η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει και την έκφραση του φύλου!»

Η διάσημη ηθοποιός δεν παύει να δηλώνει με κάθε ειλικρίνεια -σε συνεντεύξεις της- ότι η υπόθεση της κόρης της είναι μια οικογενειακή εμπειρία. «Μαθαίνω πολλά από τη Ρούμπι. Μαθαίνω μια νέα γλώσσα, μια νέα ορολογία, καινούριες λέξεις και έννοιες. Είμαι νομίζω καλή μαθήτρια, γιατί εδώ έχουμε μια νέα εμπειρία για όλη την οικογένειά μας».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι μια γενναία μητέρα, που διαθέτει αυταπάρνηση, και έχει δύο υιοθετημένες κόρες με διαφορά ηλικίας 9 χρόνων. Η μεγαλύτερη είναι η Άννι Γκεστ, 37 ετών, που είναι χορεύτρια και χορογράφος, και η μικρότερη η Ρούμπι Γκεστ, «το άνθος του κακού», που ακολουθεί κι αυτή τα καλλιτεχνικά βήματα της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου η Σιωπηλή Λίμνη ταξιδεύει στο Θέατρο «Αυλαία» στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Αθήνα: Ούτε ένα τ.μ. πρασίνου για κάθε κάτοικο – Χειρότερη αναλογία ακόμα κι από πόλεις της ερήμου (Photos/Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βαλκάνια: Αποσχιστικές τάσεις, οικονομική κρίση και μάχη Ρωσίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:12