search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:18
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν «στρώνει χαλί» για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι στην Τουρκία

17.03.2022 17:17
putin-erdogan

Την πρόταση να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση κορυφής στην Τουρκία για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μια συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα θα επιτρέψει την συναίνεση σε ορισμένα ζητήματα που απαιτούν συνομιλίες σε επίπεδο ηγεσίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε με τον Πούτιν τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί. Ο Ερντογάν υποστήριξε, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας, ότι η δήλωση για μόνιμη κατάπαυση πυρός με την Ουκρανία θα ανοίξει τον δρόμο για μακροπρόθεσμη λύση.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη παρακολούθησης της ανθρωπιστικής κατάστασης, με την αποτελεσματική λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι μια συνάντηση μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι  θα πραγματοποιηθεί μόνο για να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση· θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους. 

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί στο Χάρκοβο από ρωσικά πυρά σύμφωνα με την εισαγγελία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξημένη ζήτηση για αμερικανικά όπλα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Δημοσκόπηση Politico: 1 στους 3 Έλληνες «κατανοούν» τους λόγους για την ρωσική εισβολή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32