search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:03
MENU CLOSE

Ουκρανική Βουλή: Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για την απόφαση ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη

18.03.2022 19:00
mitsotakismariupol_new

Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Βουλή της Ουκρανίας ευχαριστεί την Ελλάδα για την δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

«Thank you for your support!» (Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!), αναφέρει, παραθέτοντας τη σχετική ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε, τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες που φτάνουν από την Ουκρανία και ιδιαίτερα τη Μαριούπολη, μια περιοχή με έντονο ελληνικό στοιχείο, λέγοντας: «Θέλω, επίσης, να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και δη στην Μαριούπολη, που έχει καταστεί σύμβολο αντίστασης. Γνωρίζετε το έντονο ενδιαφέρον μας, καθώς εκεί διαβιούν περισσότεροι από 100.000 Ουκρανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής. Η Ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει μετά το τέλος των εχθροπραξιών την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, που βομβαρδίστηκε, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης».

Διαβάστε επίσης:

«Είμαστε στα μέσα της διαδρομής» για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, ισχυρίζεται η Μόσχα

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στα νότια της Κρήτης πλέει το υπερπολυτελές γιοτ του

Η Κίνα σχεδίαζε να εισβάλει στην Ταϊβάν το φθινόπωρο, ισχυρίζεται διαρροή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:00