search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:39
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Με απόφαση Ανδρουλάκη, ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει επικεφαλής Ινστιτούτου του κόμματος

21.03.2022 10:21
xristodoulakis_new

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης τίθεται επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Σοσιαλδημοκρατία, In Social, του Κινήματος Αλλαγής, με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, επισκέπτης-Καθηγητής στο LSE (2018-2019) και μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου στο Hellenic Observatory.

Την περίοδο 1993-2004 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας Έρευνας, Υφυπουργός Οικονομικών, Υπουργός Ανάπτυξης και Υπουργός Οικονομικών. Επί ελληνικής προεδρίας την περίοδο 2002-2003 ήταν Πρόεδρος του Eurogroup και του Ecofin. Το 2015 ορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Οικονομίας, Μεταφορών & Ναυτιλίας.

Στο εξωτερικό έχουν πρόσφατα εκδοθεί τα εξής βιβλία του:

  • How Crises Shaped Economic Ideas and Policies, (Springer, 2014),
  • Greek Endgame (Rowman & Littlewoods, 2015),
  • An Economic Analysis of Conflicts (Springer, 2016).
  • Αναμένεται η έκδοση της μελέτης The Treaty of Maastricht: The Fortress That Wasn’t, από τον οίκο Palgrave MacMillan (2022)

Ο Νίκος Χριστουδουλάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο iefimerida είχε πει υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη: «Είχα πάρει σαφή θέση υπέρ της ανανέωσης και είχα έντονα επικρίνει την προσπάθεια επανάκαμψης Παπανδρέου για να πάρει τη ρεβάνς σε σχέση με τις πολιτικές που ακολούθησε την προηγούμενη δεκαετία ως πρωθυπουργός. Τα κόμματα εκλέγουν αρχηγό για να πάνε μπροστά, όχι να κοιτάνε πίσω. Στον δεύτερο γύρο, προφανής επιλογή είναι ο Ανδρουλάκης. Είναι η μόνη εγγύηση το ΠΑΣΟΚ να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια χαμηλά ποσοστά και να ανεβάσει την επιρροή του. Μαζί του θα φέρει και μια νέα γενιά στελεχών που θα διαμορφώσουν την παράταξη τις επόμενες δεκαετίες, όταν οι δικές μας ηλικίες θα έχουν αποχωρήσει. Για να έχεις μέλλον και προοπτική, πρέπει να έχεις τους νέους μαζί σου και όχι μόνο τις αναμνήσεις των συνταξιούχων».

Διαβάστε επίσης:

Όλο το παρασκήνιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Απάντηση Ηλιόπουλου στον Οικονόμου: «Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες»

Σύνοδος Κορυφής: Ετοιμάζεται συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33