search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Politico: Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν τον ταξίαρχο τους

25.03.2022 19:51
kremlino new

Ένας διοικητής της ρωσικής ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τις δικές του δυνάμεις σε μια άλλη ένδειξη της έντονης δυσαρέσκειας μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύσσονται εντός και γύρω από την Ουκρανία, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι.

Ο συνταγματάρχης, διοικητής της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων, έπεσε κάτω από τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίστηκε σοβαρά και στα δύο πόδια.

«Ο διοικητής της ταξιαρχίας σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα, πιστεύουμε, ως συνέπεια της κλίμακας των απωλειών που υπέστη η ταξιαρχία του», είπε ένας αξιωματούχος. «Πιστεύουμε ότι σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα εσκεμμένα».

Ένας γνωστός Ουκρανός δημοσιογράφος και YouTuber, ο Roman Tsimbalyuk, είπε ότι τα στρατεύματα εξοργίστηκαν από το ποσοστό απωλειών σε ποσοστό 50% που υπέστη η μονάδα που αναπτύχθηκε στην περιοχή του Κιέβου. Ένας στρατιώτης που οδηγούσε ένα τεθωρακισμένο όχημα έπεσε επίτηδες πάνω από τον διοικητή, ο οποίος φαινόταν σε αναρτήσεις βίντεο να μεταφέρεται σε φορείο για θεραπεία στη γειτονική Λευκορωσία. Αργότερα αναφέρθηκε ότι πέθανε.

Ο δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης τις ουκρανικές αναφορές ότι ένας αντιστράτηγος που διοικούσε την 49η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων είχε σκοτωθεί στις μάχες, καθιστώντας τον τον έβδομο Ρώσο στρατηγό που σκοτώθηκε σε μάχη από την έναρξη της εισβολής.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την υλικοτεχνική υποστήριξη και ελλείψεις τροφίμων κατά τον πρώτο μήνα της εισβολής τους στην Ουκρανία. Στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις είπαν στους απαγωγείς τους ότι τους είχαν κάνει να πιστεύουν ότι θα πραγματοποιούσαν ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αντί να εμπλακούν σε πόλεμο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι η πρώτη φάση της στρατιωτικής του επιχείρησης στην Ουκρανία έχει ολοκληρωθεί ως επί το πλείστον και θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της περιοχής Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο δυτικός αξιωματούχος είπε ότι η Ρωσία «αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της σε πολλούς άξονες ταυτόχρονα» και προσπαθεί να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της, τόσο σε επίπεδο εφοδιασμού όσο και σε ισχύ πυρός, σε πιο περιορισμένο αριθμό «χτυπημάτων».

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Τεταμένο κλίμα στις συζητήσεις για την ενέργεια – Βορράς εναντίον Νότου

Σαουδική Αραβία: Μεγάλη έκρηξη κοντά στις εγκαταστάσεις πετρελαϊκής εταιρείας (Video)

Μαριούπολη: Εικόνες καταστροφής στο θέατρο που βομβαρδίστηκε – Πάνω από 300 οι νεκροί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:48