search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Ακάρ: Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να συνεργαστούν στο Αιγαίο (Video)

27.03.2022 13:01
akar-new

Σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης, από την αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση της Τουρκίας και μέχρι και τα ελληνοτουρκικά, απάντησε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

O κ. Ακάρ τόνισε πως η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ σημαντική και διεξήχθη σε εξαιρετικό κίμα.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου των δύο χωρών και υπογράμμισε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο συμμαχικές χώρες, υπέρ της ειρήνης και της δίκαιης μοιρασιάς του πλούτου του Αιγαίου βάσει καλής γειτονίας και δύο χωρών που έχουν ιστορία.

«Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους. Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ο κ. Ακάρ επισήμανε: «Ο Πρόεδρός μας επανέλαβε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν αναγνωρίζουμε την άδικη εισβολή της Ουκρανίας από τη Ρωσία». 

Διαβάστε επίσης:

Δήμαρχος Λβιβ: «Η Ρωσία χαιρετάει τον Μπάιντεν με αυτόν τον βομβαρδισμό»

«Πόρτα» στον Ζελένσκι: Δεν θα μιλήσει στην αυστριακή Βουλή – «Θα μεταφέρει την εικόνα μόνο από τη μια πλευρά»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης «καρφώνει» Μπάιντεν για τις δηλώσεις κατά Πούτιν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07