search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:22
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης «καρφώνει» Μπάιντεν για τις δηλώσεις κατά Πούτιν

27.03.2022 10:32
BIDEN-2434-NEW

Πληθώρα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι ενδεικτικό ότι ο Λευκός Οίκος έτρεξε να «συμμαζέψει» τη φράση Αμερικανού προέδρου ότι «Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία» με τον Άντονι Μπλίνκεν να σημειώνει πως «οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία».

Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χάας και πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Μπάιντεν. «Έκαναν μια δύσκολη κατάσταση πιο δύσκολη και μια επικίνδυνη κατάσταση πιο επικίνδυνη», έγραψε στο Twitter.

«Αυτό είναι προφανές», πρόσθεσε. «Λιγότερο προφανές είναι το πώς θα αναιρέσει τη ζημιά, αλλά προτείνω οι επικεφαλής βοηθοί του να επικοινωνήσουν με τους ομολόγους τους και να καταστήσουν σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με αυτή τη ρωσική κυβέρνηση».

Ο Χάας επανήλθε στο θέμα αφού ο Λευκός Οίκος έκανε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου. «Η υποχώρηση του Λευκού Οίκου από την έκκληση του @POTUS για αλλαγή καθεστώτος είναι απίθανο να ξεπλυθεί. Ο Πούτιν θα το δει ως επιβεβαίωση αυτού που πίστευε από την αρχή. Κακό ολίσθημα πειθαρχίας που ενέχει τον κίνδυνο να επεκτείνει το εύρος και τη διάρκεια του πολέμου», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Συντριβή Boeing στην Κίνα: Βρέθηκε ένα ακόμα μαύρο κουτί του αεροσκάφους

«Καρφιά» Ζελένσκι σε Δύση: «Τα όπλα των εταίρων μας απλά μαζεύουν σκόνη» (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία – Kyiv International: «Έχουν ανακαταλάβει πόλεις οι ουκρανικές δυνάμεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 19:18