search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:36
MENU CLOSE

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα – Επέστρεψε στον Κορυδαλλό ο ηθοποιός

28.03.2022 17:19
petran1_28322_new

Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, άρχισε και θα συνεχίσει την Παρασκευή, η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την κατάθεση της πρώτης γυναίκας που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίησή της.

Η καταγγέλλουσα που ισχυρίζεται ότι υπέστη βάναυση σεξουαλική κακοποίηση από τον συνάδελφο της κατά την διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης τους στο καμαρίνι του κατηγορούμενου είχε ζητήσει να καταθέσει, κεκλεισμένων των θυρών αίτημα που έγινε δεκτό ομόφωνα από το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της καταγγέλλουσας προσθέτοντας πως το περιεχόμενο της κατάθεσής της «κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση».   

Οι συνήγοροί της μάλιστα εξήραν την απόφαση αυτή του δικαστηρίου που ελήφθη, όπως είπαν «παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης» κι επισήμαναν ότι «το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό». Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η «κατάθεση θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Ωστόσο, τα θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Το θέμα της δημοσιότητας των καταθέσεών τους, διχάζει, όπως φαίνεται, τα θύματα, με το συνήγορο της δεύτερης καταγγέλλουσας να δηλώνει πως θεωρεί ότι είναι απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, ο Ζαχαρίας Σαλούστρος σημείωσε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 1η Απριλίου οπότε και η πρώτη μάρτυρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Εντωμεταξύ, μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας συνεδρίασης του δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε και πάλι στον Κορυδαλλό όπου έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Τριπόλεως για όσο διάστημα διαρκεί η δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Νεφώσεις και αυξημένη σκόνη την Τρίτη στη χώρα (Video)

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση στη δίκη μεταξύ του γιου του ηθοποιού και του Μπιμπίλα – «Έμαθα πως είσαι καλός ηθοποιός» (Video)

Οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη κατά 10 ατόμων για την επίθεση σε 14χρονο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:35