search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Eurovision 2022: Η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό, η Κύπρος στον δεύτερο

31.03.2022 11:24
eurovision_new

Μόλις 45 ημέρες απομένουν έως τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στο Τορίνο.

Καθώς η διοργάνωση της EBU μπαίνει δε διαδικασία αντίστροφής μέτρησης έγιναν γνωστές οι λίστες κατάταξης στους δύο ημιτελικούς.

Η Ελλάδα είναι στο πρώτο γκρουπ χωρών που θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους. Η Αμάντα Γεωργιάδη κληρώθηκε στην 15η θέση του πρώτου ημιτελικού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου, για να παρουσιάσει το τραγούδι «Die together».

Το τραγούδι της Κυπριακής συμμετοχής θα παρουσιαστεί στον δεύτερο ημιτελικό, δύο ημέρες μετά, την Πέμπτη 12 Μαΐου. Η Ανδρομάχη θα παρουσιάσει το τραγούδι «Ela» στην ένατη θέση.

Φανατικοί της διοργάνωσης εκφράζουν την αισιοδοξία τους καθώς η κλήρωση και για τις δύο χώρες εκτιμάται θετική. Η ελληνική παρουσίαση είναι μόλις δύο θέσεις πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιτελικού και το  «Ela» για την Κύπρο θα ακουστεί στη μέση της δεύτερης βραδιάς της Eurovision.

Πάντως έπειτα από την ολοκλήρωση κάθε διαδικασίας γίνεται σύντομη παρουσίαση όλων των υποψηφιοτήτων.

Η Αλβανία είναι η χώρα που ανοίγει τον πρώτο ημιτελικό και η Τσεχία η χώρα που κλείνει τον δεύτερο ημιτελικό.

Η κορύφωση της τραγουδιστικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 και ως νικήτρια της περσινής διοργάνωσης η Ιταλία θα βρεθεί κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:

«Γ@μω τον Γουίλ Σμιθ» – Πώς αντέδρασε ο Κρις Ροκ από τη σκηνή στις φωνές του κοινού (audio)

Γ. Περρής: Παραγωγός με ρώτησε αν είμαι gay και μετά με έδιωξε (Video)

Μαριάννα Τουμασάτου: «Επί τέσσερις μήνες πονούσα, είχα εθιστεί στα παυσίπονα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13