search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:30
MENU CLOSE

«Παρατεταμένος» ο πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας εκτιμά το Πεντάγωνο

31.03.2022 21:18
Oukrania987-new

Η επανεστίαση της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν έναν σκληραγωγημένο ουκρανικό στρατό, προμηνύει ένα «παρατεταμένο» πόλεμο, προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την αποχώρησή τους από το Τσερνόμπιλ (βόρεια) και έχουν αποχωρήσει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστόμελ, βορειοδυτικά του Κιέβου, αλλά «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ανατοποθέτηση», είπε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι αυτοί οι στρατιώτες επιστρέφουν σπίτια τους ή ότι έχουν αποσυρθεί οριστικά από τις μάχες», πρόσθεσε.

«Αυτό που συνεχίζουμε να πιστεύουμε είναι ότι αυτές οι δυνάμεις θα επανεξοπλιστούν και θα επιστρέψουν στην Ουκρανία… για να συνεχίσουν να πολεμούν σύμφωνα με αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ο στόχος τους, που είναι σε γενικές γραμμές η ανατολική πλευρά της Ουκρανίας», συμπεριλαμβανομένων των αυτονομιστικών περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ, στο Ντονμπάς, πρόσθεσε.

Αλλά «οι Ουκρανοί γνωρίζουν πολύ, πολύ καλά την περιοχή», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που μια ένοπλη σύγκρουση έφερε τους αυτονομιστές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή. «Επομένως, μόνο και μόνο επειδή δίνουν προτεραιότητα, αυξάνουν τον αριθμό τους και δίνουν περισσότερη ενέργεια σε αυτό, δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο για αυτούς», προειδοποίησε.

«Θα μπορούσε να προμηνύει έναν μακρύτερης διάρκειας, παρατεταμένο πόλεμο», πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζονται, ιδίως στο Κίεβο, στο Τσερνίχιφ, στο Ιζιούμ, στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στο Ντονμπάς, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο: Νέα «έκρηξη» τιμών μετά τη διαταγή Πούτιν να πληρώνει η Ευρώπη σε ρούβλι

ΟΗΕ: O πόλεμος στην Ουκρανία θα οδηγήσει στη χειρότερη επισιτιστική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Video)

Πούτιν: «Ένεση» 1,2 δισ. δολάρια σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες λόγω των δυτικών κυρώσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:29