search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:41
MENU CLOSE

Στριφογυριστοί νηστίσιμοι λουκουμάδες με ανθρακούχα λεμονάδα

31.03.2022 06:00
1-kramer-1126-W

Τραγανοί λουκουμάδες, σε ακανόνιστα σχήματα, βουτηγμένοι σε σιρόπι, με όλα τα αρώματα του λεμονιού, του ανθόνερου και της κανέλας. Η πρωτοτυπία στη συνταγή βρίσκεται στο χυλό που προετοιμάζεται με ανθρακούχα λεμονάδα και δίνει όγκο στο ζύμη ενώ ταυτόχρονα ενισχύει και τη λεμονένια γεύση της.

Υλικά για τη συνταγή

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμάρια νερό

250ml λεμονάδα με ανθρακικό (λεμονίτα)

9 γραμμάρια ξηρή μαγιά

1 πρέζα αλάτι

3 σταγόνες μαστίχα αλεσμένες με 1 κουταλάκι ζάχαρη (στο γουδί ή στο μούλτι)

Για το σιρόπι

600 γραμμάρια ζάχαρη

400 γραμμάρια νερό

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

1 κανελόξυλο

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το κανελόξυλο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις κοχλάσει, ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ανθόνερο, αφήστε 2-3 λεπτά να βράσει ξανά και αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσει το σιρόπι. Στη συνέχεια ετοιμάστε τη ζύμη, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη μαστίχα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Τελευταία ρίξτε τη λεμονάδα, ανακατέψτε μέχρι να γίνει χυλός και αφήστε στην άκρη να φουσκώσει με σκεπασμένο το μπολ για 45 λεπτά. Η σύσταση θα είναι αφράτη και δεν θα είναι ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και αραιή. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, βάλτε τη σε ένα κορνέ (ή σε μια κανάτα), γεμίστε ένα τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο και μόλις κάψει, ρίξτε ακανόνιστα μπαστούνια, κουλούρες, δαχτυλίδια ή ότι άλλα σχήματα βγουν από τον χυλό. Τηγανίστε τους λουκουμάδες για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά στην αρχή, γυρνώντας τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν, και σε πιο δυνατή φωτιά μετά μέχρι να τραγανίσουν. Όταν είναι έτοιμοι, βάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και βουτήξτε τους κατευθείαν στο κρύο σιρόπι. Αφήστε τους μερικά δευτερόλεπτα, ανακατεύοντάς με μια κουτάλα για να τραβήξουν σιρόπι και να καλυφθούν καλά και σερβίρετε αμέσως!

Η συνταγή είναι της Παναγιώτας Χρήστου από την ταβέρνα «Βαβατσινιά» .

Διαβάστε επίσης:

Φρυγανισμένο ψωμί με ντομάτα, της νοσταλγίας και της θύμησης

Μεθυσμένα νηστίσιμα με μπύρα και επικάλυψη ινδοκάρυδο

Κοκτέιλ ψαριών και θαλασσινών, το τέλειο ορεκτικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:41