search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Ουκρανία: Οι Ρώσοι λένε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για να υπάρξει συνάντηση των ηγετών

03.04.2022 10:59
Russian army_new

Η Ρωσία έκανε σήμερα γνωστό ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά, ώστε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των ηγετών και ότι η θέση της Μόσχας σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς δεν έχει αλλάξει.

«Το σχέδιο συμφωνίας δεν είναι έτοιμο για να υποβληθεί σε μια συνάντηση κορυφής», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

«Επαναλαμβάνω ξανά και ξανά: Η θέση της Ρωσίας για την Κριμαία και το Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητη».

Διάδρομοι για την απομάκρυνση ξένων από τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν σήμερα διαδρόμους για την απομάκρυνση ξένων από τη Μαριούπολη και το γειτονικό Μπερντιάνσκ, ενώ η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πριν από λίγο πως συνεχίζεται η δουλειά για την απομάκρυνση ανθρώπων από αυτές τις δύο ουκρανικές πόλεις και πως επτά λεωφορεία θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν σήμερα τη Μαριούπολη.

Ο ρώσος υποστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ δήλωσε πως ξένοι υπήκοοι θα μπορέσουν να φύγουν από τη Μαριούπολη και να ταξιδέψουν προς το Μπερντιάνσκ, ενώ αυτοί που βρίσκονται στο Μπερντιάνσκ θα μπορέσουν να φύγουν από την περιοχή είτε δια ξηράς προς την Κριμαία είτε μέσω των ελεγχόμενων από την Ουκρανία περιοχών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ρώσος υποστράτηγος κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διαδρόμων.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως οι ξένοι υπήκοοι, για τους οποίους γίνεται λόγος, είναι κυρίως μέλη πληρωμάτων φορτηγών πλοίων που βρίσκονται αποκλεισμένοι και στα δύο λιμάνια από την έναρξη του πολέμου.

Εξάλλου η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως η δουλειά για την απομάκρυνση ανθρώπων με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού από τη Μαριούπολη θα συνεχιστεί σήμερα και λεωφορεία θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την πολιορκημένη πόλη.

«Επτά λεωφορεία θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στη Μαριούπολη, συνοδευόμενα από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού», ανέφερε η Βερεστσούκ σε ανάρτησή της στο Ίντερνετ.

Συνολικά 17 λεωφορεία θα είναι έτοιμα για να απομακρύνουν ανθρώπους από τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν καταλάβουν το ανατολικό και νότιο τμήμα της Ουκρανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες εκρήξεις στην Οδησσό – Η σφαγή στην Μπούσα (Video)

Ουγγαρία: Ο Ορμπάν διεκδικεί μια 4η θητεία απέναντι σε μια ενωμένη αντιπολίτευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23