search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεταβαίνει στην Οδησσό ο Δένδιας

03.04.2022 00:43
dendias6542-new

Στην Οδησσό αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας.

Οι συνθήκες θα εξετάζονται από την Αθήνα έως την τελευταία στιγμή πριν από την αναχώρηση του Υπουργού Εξωτερικών από τη χώρα.

Ο Νίκος Δένδιας έχει επαναλάβει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της Αθήνας για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ότι εκτός από τη Μαριούπολη είναι γνωστό ότι και στην Οδησσό ζουν πολλοί ομογενείς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που προέρχονται από τη Μαριούπολη και έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί στην Οδησσό με Ουκρανούς αξιωματούχους και με μέλη της ομογένειες. Ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του και τον επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό τόσο για την παροχή βοήθειας, όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη προς τη δυτική Ουκρανία.

Ειδικά για το τελευταίο είχαν συζητήσει στην τελευταία σύνοδο κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμάνουελ Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να θέτει το θέμα στον Πούτιν, χωρίς όμως να καταγραφεί χειροπιαστή πρόοδος.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σύμβουλος Ζελένσκι: «Οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν ταχέως από το Κίεβο»

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Σταγόνα στον ωκεανό η σύλληψη της Ρούλας», λέει ο Κατερινόπουλος

Δίκη Φιλιππίδη: «Παίρνει φαρμακευτική αγωγή, έχει προβλήματα υγείας», λέει η συνήγορος υπεράσπισης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50