search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:25
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για πάνω από 4,3 εκατομμύρια πρόσφυγες μιλά ο ΟΗΕ

07.04.2022 20:44
Polonia-prosfiges76-new

Συνεχίζεται η προσφυγική κρίση στην Ουκρανία, καθώς πάνω από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα από την αρχή του πολέμου.

Την Πέμπτη (7/4) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κατέγραψε 4.319.494 Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ το τελευταίο 24ωρο έφυγαν 40.705 Ουκρανοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ευρώπη ποτέ δεν έχει γνωρίσει τέτοιο προσφυγικό κύμα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 90% των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Κι αυτό επειδή οι ουκρανικές αρχές δεν επιτρέπουν την αναχώρηση ανδρών που είναι σε ηλικία να φέρουν όπλα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ διευκρίνισε ότι σχεδόν 210.000 μη Ουκρανοί είχαν επίσης διαφύγει από τη χώρα, συναντώντας μερικές φορές δυσκολίες να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Διαβάστε επίσης

Ολικό και άμεσο εμπάργκο σε άνθρακα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Νέες κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με συνέντευξη από άνθρωπο-κλειδί αναμένεται να εκτοξεύσει την τηλεθέαση η Αγγελική Νικολούλη (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:25