search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Σαμαράς: Μεγάλο λάθος η ομιλία μέλους του Τάγματος «Αζόφ» στην Βουλή

07.04.2022 13:41
samaras_new

Ως ένα «μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την παρουσία στην Βουλή του μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος «Αζόφ» κατά την διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελέσκι.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο στρατιωτικούς που ονομαζόταν «Μιχαήλ» υπογράμμισε ότι συμμετέχει στην ουκρανική άμυνα μέσα από το Τάγμα Αζόφ «για να νικήσουμε τους Ρώσους ναζιστές».

Στην παρέμβαση του, μετάξυ άλλων είπε συγκεκριμένα:

«Απευθύνομαι σε εσάς ως Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές.

Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας στο Φόρουμ των Δελφών: Αισιοδοξία για ευελιξία στους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες

Δένδιας για Μαριούπολη: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου

Κουτσούμπας για Ουκρανία: Με τον Πούτιν είμαστε σε αντίπαλο στρατόπεδο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:47