search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Τσίπρας: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας

08.04.2022 23:35
tsipraw-kovatsiefki09-new

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, συνομίλησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είχε οδηγήσει στο ξεπάγωμα της ευρωπαϊκής τους προοπτικής. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τονίστηκε η ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί στην ΕΕ η δυναμική προς αυτήν την κατεύθυνση και να προχωρήσει άμεσα η ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Πατριωτική και διεθνιστική η στάση μας, στη Βουλή έγιναν τα αποκαλυπτήρια ότι Ζελένσκι – Αζόφ πάνε πακέτο

Σχοινάς: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διατροφικής ασφάλειας για την Ευρώπη

Την «θεωρία των δύο άκρων» επαναφέρει η ΝΔ – Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:56