search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:32
MENU CLOSE

Χρεοκοπία για τους Ρωσικούς Σιδηρόδρομους – Δεν κατάφεραν να πληρώσουν ομόλογα

11.04.2022 18:44
russian-railways
TASS

Η Russian Railways JSC ανακηρύχθηκε χρεοκοπημένη από μια επιτροπή παραγώγων, αφού δεν κατάφερε να καταβάλει τόκο ομολόγων. Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη απόφαση από τότε που η Ρωσία υπέστη εκτεταμένες κυρώσεις που περιέπλεξαν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές της.

Το πιστωτικό συμβάν αδυναμίας πληρωμής σημειώθηκε αφού ένα κουπόνι που έληγε στις 14 Μαρτίου δεν έφτασε στους επενδυτές μέχρι το τέλος μιας περιόδου χάριτος 10 ημερών.

Οι κρατικοί Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι προσπάθησαν να πληρώσουν το κουπόνι ομολόγων τον περασμένο μήνα, αλλά η πληρωμή απέτυχε να φτάσει στους κατόχους λόγω «νομικών και κανονιστικών υποχρεώσεων συμμόρφωσης εντός του ανταποκρινόμενου τραπεζικού δικτύου». Τα συμβόλαια που ασφαλίζουν το χρέος της εταιρείας έναντι αθέτησης υποχρεώσεων θα ενεργοποιηθούν με την απόφαση της επιτροπής και οι κάτοχοι θα περιμένουν τώρα να διαπιστώσουν εάν και πώς θα πληρωθούν.

Η S&P Global Ratings δήλωσε το Σάββατο ότι η πληρωμή σε διαφορετικό νόμισμα ισοδυναμεί με χρεοκοπία, αν και η κυβέρνηση έχει προθεσμία μέχρι τις αρχές Μαΐου για την μετατροπή σε δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι προσπαθούν να την οδηγήσουν σε χρεοκοπία, την πρώτη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Η χώρα αναγκάστηκε να πληρώσει δύο ομόλογα δολαρίων με ρούβλια την περασμένη εβδομάδα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα στάδιο όπου μια τεχνική χρεοκοπία για τη Ρωσία είναι σχεδόν αναπόφευκτη», αναφέρει η TwentyFour Asset Management LLP. 

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης

Τζόνι Ντεπ: Στα δικαστήρια και πάλι με την Άμπερ Χερντ – Την μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση

Πούτιν: Νέες εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB για την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:30