search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Prorata: «Κλείνει» η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, πώς διαμορφώνεται η διαφορά

13.04.2022 10:40
KALPI_PARAVAN

Πτώση της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου και μικρή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ καταγράφει στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ποσοστό 30%, μειωμένο κατά μια μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση της Prorata τον Μάρτιο. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 24,5%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,5% από την προηγούμενη μέτρηση και καταγράφει ποσοστό 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜέΡΑ25 φαίνεται να μένει εκτός βουλής με ποσοστό στο 2%.

Πίνακας Εφημερίδα των Συντακτών

Ανησυχία για την ακρίβεια

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 76% δηλαδή των ερωτηθέντων, χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ως σίγουρα και μάλλον ανεπαρκή ενώ το 96% εκφράζει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, το 91% για τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και το 88% για τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης.

Πίνακας Εφημερίδα των Συντακτών

Όσον αφορά στα συναισθήματα που διακατέχουν τους πολίτες «κερδίζουν» η απογοήτευση σε ποσοστό 43%, ο θυμός σε ποσοστό 34%, η απελπισία σε ποσοστό 27% και ο φόβος σε ποσοστό 20%.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο γρίφος που πυροδοτεί και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Σκουρλέτης: Φοβηθήκαμε την αυτοκριτική σε βάθος κι αυτό μας κόστισε

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για κλήση του προέδρου της ΡΑΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:10