search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο γρίφος που πυροδοτεί και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

13.04.2022 06:00
mitsotakis-alpha-234-new

Μια φράση που είπε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ στο Χαλάνδρι στα στελέχη του κόμματος του – «σας θέτω σε δυναμική αναμονή»- πυροδότησε όπως ήταν φυσικό και πάλι τα εκλογικά σενάρια φέρνοντας τις κάλπες πολύ πιο κοντά από την άνοιξη του 2023.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει όλο το τελευταίο διάστημα ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας, στους κόλπους της ΝΔ οι συζητήσεις για τον χρόνο των εκλογών δίνουν και παίρνουν δεδομένου ότι οι μετρήσεις είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές για το κυβερνών κόμμα.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού οι περισσότεροι βουλευτές εισπράττουν τα παράπονα των πολιτών για την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους λέγοντας ότι  αν ο πρωθυπουργός επιμείνει στην επιλογή της εξάντλησης της τετραετίας, τότε η κατάσταση θα γίνεται όλο και δυσκολότερη για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται μάλιστα, γιατί ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται την προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση, δεν κάνει κάτι για να εκτονώσει την ένταση.

Γιατί δηλαδή δεν παίρνει ένα μέτρο το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα πορτοφόλια των πολιτών και κατά συνέπεια και αλλαγή του κακού κλίματος που επικρατεί τώρα στην κοινωνία.

Τα περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν ότι ο πλέον κατάλληλος χρόνος για να στηθούν οι κάλπες είναι το φθινόπωρο – με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα έχει περάσει ένα ομαλό καλοκαίρι.

Όπως λένε, αν όλα έχουν πάει καλά τους καλοκαιρινούς μήνες και οι πολίτες επιστρέψουν ικανοποιημένοι από τις διακοπές τους, τότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να στηθούν οι κάλπες.

Μόνο που η ανάλυση τους έχει το σοβαρό πρόβλημα. Πολλές οικογένειες φέτος θα αναγκαστούν να μην κάνουν διακοπές εξ αιτίας της ακρίβειας, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το τι θα έχει γίνει με την ενέργεια.

Εάν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ο πόλεμος για να ξεκινήσουν σιγά – σιγά να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους, τότε ούτε και το κομμάτι του τουρισμού θα πάρει καλά παρά τις κυβερνητικές προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης:

Τάκης Θεοδωρικάκος για Πάτρα: Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία – Πολυσύνθετη και εξονυχιστική η έρευνα (Video)

Σκουρλέτης: Φοβηθήκαμε την αυτοκριτική σε βάθος κι αυτό μας κόστισε

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη προς την ΕΕ: Ευρωπαϊκή αποτυχία αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα ενεργειακά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:53