search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχεται λασποβροχή το Σαββατοκύριακο – Αλλάζει το σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας

15.04.2022 21:59
kairos_new

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο με λασποβροχές, υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα ο Σάκης Αρναούτογλου είχε κάνει, νωρίτερα, λόγο για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για την επικινδυνότητα της λασποβροχής, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς τους οδηγούς.

Ειδικότερα σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, o ειδικός έγραψε πως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης λασποβροχών παρατηρείται αυξημένη ολισθηρότητα σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια, γεγονός που πρέπει να κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς τόσο τους οδηγούς όσο όμως και τους πεζούς.

«Υπό αυτές τις συνθήκες η οδήγηση κυρίως τη νύχτα και όχι μόνο είναι επικίνδυνη, διότι η σκόνη που μεταφέρεται περιορίζει σημαντικά την ορατότητα σχηματίζοντας μάλιστα και πυκνές ομίχλες» πρόσθεσε. 

Ο κ. Αρναούτογλου συνέστησε, ακόμη, τα εξής: «Ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών. Τα φθαρμένα ή με λάθος πιέσεις ελαστικά είναι σίγουρο ότι δεν αποδίδουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Επιβεβαιώνουμε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας λειτουργούν σωστά . Αντικαθιστούμε τα φθαρμένα μάκτρα και προσθέτουμε απιονισμένο νερό ή ειδικό καθαριστικό μίγμα στο ντεπόζιτο υγρού πλύσης».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακρατική πρακτική η παρακολούθηση δημοσιογράφων – Διπλή η ευθύνη της κυβέρνησης

Η Γη της Ελιάς – Spoiler: Αποκαλύπτεται το μυστικό της Αντιγόνης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08