search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακρατική πρακτική η παρακολούθηση δημοσιογράφων – Διπλή η ευθύνη της κυβέρνησης

15.04.2022 21:37
siriza_new

Ανακοίνωση για το θέμα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος φέρεται να παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για διπλή ευθύνη της κυβέρνησης και ζητά την παραίτηση όσων εμπλέκονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ότι «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων».

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων», σημειώνει και προσθέτει: «Στο όνομα της ‘εθνικής ασφάλειας’ η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για ‘ιδιωτική παρακολούθηση’».

«Αυτό είναι το περίφημο ‘επιτελικό’ κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης

Η Γη της Ελιάς – Spoiler: Αποκαλύπτεται το μυστικό της Αντιγόνης

Twitter: Σχέδιο «τορπίλη» από το Δ.Σ. στην εισβολή του Έλον Μασκ – Πώς περνά στην αντεπίθεση

Πολάκης στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν χρειαζόταν να αφήσουμε 37 δισ. ευρώ, έφταναν και τα 30

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:51