search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Γαλιατσάτος Johns Hopkins: «Αναρωτιόμαστε μήπως συμβαίνει κάτι στη Σαγκάη που δε μας έχουν πει» (Video)

16.04.2022 11:25
sangkai_new

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και τις εικόνες από τη Σαγκάη μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

«Μέσα σε δύο χρόνια της πανδημίας έχουμε μάθει πολλά. Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις σκληρές εικόνες από τη Σαγκάη, με τον αυστηρό και σε πολλές περιπτώσεις απάνθρωπο περιορισμό των κατοίκων.

Αναφερόμενος στα εμβόλια και συγκεκριμένα στην 4η δόση, ο καθηγητής τόνισε: «Τα εμβόλια λειτουργούν. Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε την 4η δόση εμβολίου. Καλό θα ήταν να το κάνουμε πριν έρθει κάποιο μεγάλο κύμα. Έχουμε ένα εργαλείο που δουλεύει. Τώρα κάνουμε έρευνα για ένα εμβόλιο που θα είναι μία μόνο δόση».

«Την 4η δόση στην Αμερική την κάνουν τώρα οι άνω των 50 ετών. Αν δεν υπάρξουν πολλά κρούσματα δεν νομίζω να χρειαστεί η 4η δόση για τους κάτω των 50 ετών», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ηπατίτιδα: Αυξάνονται οι «μυστηριώδεις» σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων σε μικρά παιδιά – Αναζητείται η αιτία

Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε Πάσχα, πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «Ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη» – Πώς θα κάνουμε Πάσχα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:08