search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:34
MENU CLOSE

«Ψάξτε νύχια, μαλλιά και οστά» – Τι λέει για την Πάτρα ο ιατροδικαστής που έλυσε την υπόθεση της «Μήδειας του Κορδελιού» (Videos)

16.04.2022 20:04
kordelio_psaroulis

Mια ξεχασμένη ιστορία από τη Θεσσαλονίκη με απίστευτες ομοιότητες με την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα ξαναήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο ομότιμος καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου, Δημήτρης Ψαρούλης, ο οποίος έλυσε, το 1985, το γρίφο της υπόθεσης, μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη για την «αμετανόητη παιδοκτόνο» που φαρμάκωσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, ηλικίας 6 και 7 ετών, και συνελήφθη λίγο πριν κάνει το ίδιο και στο τρίτο.

Όταν ανέλαβε την περίπτωση της 6χρονης Μαρίας που κατέληξε πρώτη, τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του ήταν λιγοστά και το αίτιο θανάτου, αδιευκρίνιστο.

Όμως αμέσως μετά ακολουθήσε ο 7χρονος Ζήσης. Το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά τον θάνατο της αδελφούλας του και κοιμόταν επίσης  σχεδόν μόνιμα. Το αγοράκι πέθανε έχοντας δίπλα του την 26χρονη μητέρα του. Και εκεί το αίτιο αδιευκρίνιστο.

Είδαν το χάπι

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών και μόλις μία εβδομάδα αφότου έθαψε το δεύτερο θύμα της, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί. Το μικρό κοριτσάκι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, έχοντας ήδη βαριά συμπτώματα από τα βαρβιτουρικά χάπια που όπως αποδείχθηκε, της έδινε κρυφά η μητέρα της για να τη σκοτώσει. Το παιδί ωστόσο κάποια στιγμή ξερόβηξε, σα να πνίγεται και οι γιατροί και νοσηλευτές έκπληκτοι, είδαν ένα χάπι να βγαίνει από το στόμα της.

Το κουβάρι του μυστηρίου και γύρω από τον θάνατο των άλλων παιδιών ξετυλίγεται. Οι υποψίες σαφώς στραμμένες στο πρόσωπό της μητέρας.

Η μητέρα υπό επίβλεψη δεν ξαναβρήκε ευκαιρία να δώσει το φάρμακο και  η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται σαν από θαύμα.

Οδηγήθηκε στην ασφάλεια και ομολόγησε μια δολοφονία και μια απόπειρα. Αρνήθηκε ότι σκότωσε το πρώτο παιδί. Τα αδιάσειστα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές και τα πανομοιότυπα συμπτώματα που είχε το παιδί πριν πεθάνει, κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της. Καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αποδίδοντας την πράξη της στο μίζερο οικογενειακό περιβάλλον που ζούσε και την καταπίεση από τον σύζυγό της.

«Τι ψάχνετε μετά από 37 χρόνια;»

Η Κατερίνα του Κορδελιού, η Μήδεια του 1985 έχει αποφυλακιστεί. Κοντά 40 μετά, κρατά κρυφό το σκοτεινό παρελθόν της με τη φροντίδα της κόρης της, εκείνου του παιδιού που από τύχη γλίτωσε από τα χέρια της.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» την εντόπισε στη Θεσσαλονίκη, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει.

«Τι ψάχνετε μετά από τριάντα επτά χρόνια;», ήταν η απάντησή της.

«Να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών»

«Οπωσδήποτε μας γύρισε στην εποχή εκείνη γιατί κι εμείς είχαμε μια φαρμακευτική δηλητηρίαση. Μπορεί να λυθεί το ζήτημα αλλά θέλει λίγο δουλειά», είπε ο καθηγητής αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο πολύπειρος ιατροδικαστής τονίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί το περιβάλλον των άτυχων κοριτσιών.

«Πρέπει να πάρουν είκοσι τρίχες από τη μία πλευρά, είκοσι από την άλλη και να τα στείλουν για ανάλυση στο πανεπιστήμιο της Κρήτης ή της Θεσσαλονίκης. Το ενδεχόμενο να βρούμε χρήση στο παρελθόν, είναι πιθανό. Το φάρμακο αποθηκεύεται στα νύχια, στις τρίχες και τα οστά. Και δύο χρόνια μετά, θα βγάλουν αποτέλεσμα. Όλα όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα είναι ασκήσεις επί χάρτου. Έχουμε αντικειμενικό στοιχείο στα χέρια μας και αυτό είναι η ανάλυση».

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: 24χρονος κατέρρευσε και πέθανε μέσα στο σπίτι του – Τα πρώτα σενάρια

Κάρυστος: Πληροφορίες για πτώση ανεμόπτερου – Καλά στην υγεία τους οι δύο Τούρκοι επιβαίνοντες

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Αποζημίωση 1.500.000 ευρώ για τον θάνατο της Μαλένας ήθελαν Πισπιρίγκου και Δασκαλάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:33