search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:27
MENU CLOSE

Παγώνη για Πάσχα: «Βεβαίως να διασκεδάσει ο κόσμος αλλά ο ιός είναι εδώ» (Video)

17.04.2022 15:41
pagoni_new

Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να ετοιμάζονται για ένα Πάσχα με ελάχιστα μέτρα κατά της πανδημίας, ωστόσο η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι παρά την άρση των περισσότερων περιορισμών, «ο ιός είναι εδώ».

«Φοβάμαι γιατί έχουμε χαλαρώσει. Ο ιός είναι εδώ, θα συνεχίσει να είναι και χρειάζεται προσοχή. Βεβαίως να διασκεδάσει ο κόσμος γιατί πιέστηκε δύο χρόνια, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και στους εξωτερικούς χώρους. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα εκεί που θα υπάρχει πολύς κόσμος», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!».

Η κ. Παγώνη επισήμανε ότι πριν φύγουμε για διακοπές αλλά και γυρνώντας, θα πρέπει να υποβληθούμε σε rapid ή self-tests, ειδικά οι μαθητές πριν επιστρέψουν στο σχολείο.

Η μερική άρση των μέτρων, «δε σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με τον ιό».

«Οι σκληροί δείκτες (θάνατοι & διασωληνωμένοι) είναι υψηλοί. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, απλώς με ιδιαίτερη προσοχή αντιμετωπίζουμε την κατάσταση διαφορετικά. Είναι πλέον στον καθένας μας να αποφασίζουμε και για το τι θα κάνουμε».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση είναι απαραίτητος, καθώς «έτσι θα εξασφαλίσουμε αντισώματα έναντι του ιού», ενώ νέα μέτρα, σκληρά, τον Σεπτέμβριο δε θα υπάρξουν.

Αναφερόμενη στις εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη, η κ. Παγώνη σημείωσε πως πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ και το ποσοστό του εμβολιασμού στην Κίνα κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:

Πονόλαιμος: 5 τρόποι για να ξεχωρίσετε αν είναι από κορωνοϊό

Κορωνοϊός-ΑΠΘ: Τάση σταθεροποίησης στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Διαβήτης: Τα 5 λαχανικά που πρέπει να αποφεύγετε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:25