search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Πρόεδρος του ΣΕΤΕ: Υπάρχουν 50.000 κενές θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία και εστίαση

18.04.2022 19:58
estiash_new

Σημαντικές ελλείψεις σε θέσεις εργασίας παρατηρούνται στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση παρά τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν κενές 50.000 θέσεις εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους την ώρα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Ο ίδιος εξηγεί ότι, παρότι προσφέρονται θέσεις εργασίας με απολαβές σημαντικά υψηλότερες από τις προβλεπόμενες, ο κόσμος αρνείται να εργαστεί στον συγκεκριμένο κλάδο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού σε πολλές επιχειρήσεις.

«Πράγματι υπάρχει τεράστια έλλειψη προσφοράς εργασίας με αμοιβές σημαντικά πάνω από τις κλαδικές συμβάσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον επισιτισμό (κουζίνα & service) με ακάλυπτες πάνω από 50.000 θέσεις. Απαιτούνται λύσεις τώρα, ο ποιοτικός τουρισμός μας κινδυνεύει!» έγραψε στο twitter.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: «Καμπανάκι» για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές «πληροφορίες» για μισθοφόρους από ΗΠΑ και Καναδά στο Azovstal

Άνοιξε η πλατφόρμα myCAR: Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06