search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:19
MENU CLOSE

Σουβλάκι: Νέες αυξήσεις «φωτιά» – Θα φτάσει τα 4 ευρώ το τυλιχτό (Video)

14.03.2022 15:03
souvlaki_new

Δεν σταματούν οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα ακόμη και προϊόντα που ήταν προσιτά στον κόσμο να γίνονται τώρα πολύ πιο ακριβά.

Ένα από αυτά, το κλασσικό σουβλάκι, αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τα 4 ευρώ, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη το σουβλάκι έφτασε να πωλείται σήμερα προς 3,6 ευρώ και αύριο η τιμή του θα φτάσει τα 3,9 ευρώ.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες σουβλατζίδικου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», έκαναν την σοκαριστική πρόβλεψη που όλοι απεύχονται: Το σουβλάκι την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει να πωλείται προς 4,5 ευρώ.

«Θα έχουμε μία μείωση 30% όχι γιατί αυτή θα είναι η αντίδραση του κόσμου στις αυξήσεις του προϊόντος προς το προϊόν αλλά γιατί δεν θα μπορούν να το αγοράσουν πια», εξηγούν οι μαγαζάτορες.

Στο ερώτημα τώρα γιατί το σουβλάκι έφτασε να πωλείται σε αυτές τις εξωφρενικές τιμές, οι ίδιοι απαντούν «μπορεί να έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία αλλά έχουμε πόλεμο και στα τρόφιμα. Η γραμμή από τους προμηθευτές μας είναι ότι “κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε αν υπάρχουν υλικά και ποια θα είναι η νέα τους τιμή”», απαντούν, στην προσπάθειά τους να δώσουν μια απάντηση για τις ανατιμήσεις – «φωτιά».

«Έχουν ξεφύγει τα πράγματα και αν δεν βγάλει το κράτος πλάτη ουσιαστικά – όχι απλώς να λέμε ότι βοηθάμε – θα δούμε χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και οι άνθρωποι να μένουν στον δρόμο. Ο κόσμος έχει φτωχοποιηθεί, δεν έχει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα», απαντούν.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Σκύλος …μαραθωνοδρόμος έτρεξε 21 χιλιόμετρα και τερμάτισε κανονικά (Video/Photos)

Βασίλης Δημάκης: Σε απεργία πείνας και δίψας για τρίτη φορά ο κρατούμενος

Πάτρα: Καταγγελίες «φωτιά» για τη μητέρα των τριών παιδιών – «Το δικό σου παιδί μωρή π@τ@ν@ πέθανε, το δικό μου μεγαλώνει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:16