search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:15
MENU CLOSE

Η τρικυμιώδης σχέση του Νίκου Ξυδάκη με την Left Media

20.04.2022 09:43
nikos_xidakis_new

Ως μια δυσλειτουργική σχέση περιγράφεται εκείνη μεταξύ του έως χθες διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105.5», Νίκου Ξυδάκη και της διοίκησης των ΜΜΕ της Left Media Α.Ε., όπως υποστηρίζεται από παρατηρητές της πλατείας Καραϊσκάκη.

Επι ημέρων Ξυδάκη ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» λειτουργούσε σε συνθήκες σχεδόν αυτονομίας με τον διευθυντή του να ενεργεί «λες και δεν υπήρχε διοίκηση στην εταιρεία», όπως αναφέρεται.

Οι ίδιοι κύκλοι με τις περιγραφές τους διαμορφώνουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα σε σχέση με όσα είπε στην τελευταία εκπομπή του στον «Κόκκινο» ο δημοσιογράφος (και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ).

Επιβεβαιώνουν ότι όντως ο Νίκος Ξυδάκης είχε πριν από περίπου μια εβδομάδα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, και ότι σε εκείνη την συζήτηση «έδωσαν τα χέρια», ώστε ο δημοσιογράφος να ξαναθέσει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές, εν αντιθέσει με την εκδοχή που έδωσε χθες ο Ξυδάκης.

Ισχυρίζονται ότι από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο πρώην διευθυντής του σταθμού έκανε «προσωπική προεκλογική καμπάνια» μέσω της συχνότητας του σταθμού, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνη τη διοίκηση της εταιρείας.

Το θεωρούν όμως σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε όσα συνέβαιναν, όπως λέγεται, επι ημέρων Ξυδάκη στον «Κόκκινο».

Ακόμα και όταν τα πράγματα έφθασαν στο μη περαιτέρω μεταξύ των δύο πλευρών, υποστηρίζεται ότι η διοίκηση του σταθμού του ζήτησε να παραμείνει συνεχίζοντας κανονικά την εκπομπή του «Ένα βλέμμα».

Δορυφόροι της Left Media λένε ότι -μέσες άκρες-  ο Νίκος Ξυδάκης δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και πως είχε παρερμηνεύσει την ανοχή και την ανεκτικότητα της διοίκησης της εταιρείας των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Λέγεται ότι έκανε προσλήψεις χωρίς να ενημερώνει και να συνεννοείται, ότι ασκούσε τα διευθυντικά του καθήκοντα με χαλαρότητα- «το περασμένο καλοκαίρι και ενώ καίγονταν Αττική και Εύβοια, εκείνος έκανε πέντε εβδομάδες διακοπές», ειπώθηκε χαρακτηριστικά- ότι περίπου ήταν ωσεί παρών, διαμορφώνοντας ένα προβληματικό μοντέλο συμπόρευσης με τη διοίκηση της μητρικής εταιρείας.

Από το περιβάλλον της διοίκησης της Left Media, εξάλλου, τονιζόταν ότι ο σταθμός όχι μόνον δεν πωλείται- διασκεδάζοντας τις φήμες που «ξεφύτρωσαν» αμέσως μετά την αποχώρηση Ξυδάκη από τον «Κόκκινο»- αλλά παράλληλα με τον εξ ορθολογισμό των οικονομικών του, θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί.

Η διάδοχη κατάσταση, στην μέτα Ξυδάκη εποχή στον «Κόκκινο», με Λευτέρη Αρβανίτη διευθυντή του σταθμού και με Γιάννη Σμυρλάκη διευθυντή ειδήσεων τονίζεται ότι είναι προσωρινή– «διεύθυνση έκτακτης ανάγκης» – με ορίζοντα  έως το καλοκαίρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η ραδιοφωνική σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

Από την ΕΡΤ, γραμμή στο Open

«Στο Κέντρο» και «Ανάλυσέ το» οι νέες ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά

Θοδωρής Βαμβακάρης: Πένθος για τον παρουσιαστή – Η συγκινητική ανάρτηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:08