search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση Νίκου Ξυδάκη από το «Στο Κόκκινο»

19.04.2022 19:34
ydakis-new

«Φεύγω γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε ένα άλλο κύκλο για τον οποίο δεν ερωτήθηκα και δεν με αφορά. Και μην ακούτε τις κουταμάρες ότι φεύγω για να κατέβω βουλευτής. Οι άνθρωποι δεν παρατούν έτσι την κοινότητά τους για μία καρεκλίτσα», ήταν ο αποχαιρετισμός του Νίκου Ξυδάκη από την εκπομπή του στον «Κόκκινο».

Πιέστηκε να κάνει αυτό τον αποχαιρετισμό, έλεγαν κύκλοι περί τον σταθμό που είναι σε θέση να γνωρίζουν, για να «μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους», σημειώνοντας ότι σταματά και την εκπομπή.

Παραμένει όμως το πέπλο μυστηρίου σχετικά με το αίτιο που ανάγκασε τον δημοσιογράφο και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην παραίτηση.

Το περίγραμμα το έδωσε με την φράση «το ραδιόφωνο μπαίνει σε έναν κύκλο για τον οποίο δεν ερωτήθηκα».

Κύκλοι του σταθμού και δορυφόροι του κόμματος, βεβαιώνουν στο topontiki.gr ότι είχε προηγηθεί συνάντηση Αλέξη Τσίπρα– Νίκου Ξυδάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φέρεται να ζήτησε από τον μέχρι χθες διευθυντή του «Κόκκινου» να αφήσει το Μέσο και στις επερχόμενες εκλογές να κατέβει ως υποψήφιος.

Ο Νίκος Ξυδάκης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα και πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι το ραδιόφωνο.

Κι έτσι ήρθε η αποπομπή, όπως λέγεται, χωρίς όμως ο Νίκος Ξυδάκης να μάθει «ποτέ ακριβώς το γιατί».

Εκείνη που θεωρείται ως δεδομένη είναι η ύπαρξη σχεδίου εκκαθάρισης και στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», στο πλαίσιο ευρύτερης οικονομικής εξυγίανσης των μίντια του κόμματος, κάτι που είναι ήδη γνωστό. Και ο Νίκος Ξυδάκης, όπως έπραξε και ο Άγγελος Τσέκερης στην «Αυγή», δεν επιθυμούσε να «χρεωθεί» απολύσεις.

Σημείο τριβής

Εικάζεται ότι αυτό το σχέδιο ήταν το σημείο τριβής με την διοίκηση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπάρχει και μια πραγματικότητα. Επι ημερών Ξυδάκη ο σταθμός «Στο Κόκκινο» έφθασε να είναι ο τρίτος σε προτιμήσεις μεταξύ των ενημερωτικών ραδιοφώνων της Αθήνας, πίσω από τον Σκάι και τον Real.

Μια άλλη πραγματικότητα είναι ότι το ετήσιο κόστος του υπολογίζεται στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ ετησίως.  

Με το κακό- για τον ΣΥΡΙΖΑ- σενάριο, ότι η «επόμενη μέρα» δεν θα τον βρει στην διακυβέρνηση της χώρας, το ποσό αυτό σημαίνει «βάρος» περίπου 15 εκατ. ευρώ (στην τετραετία).

Την ίδια στιγμή η διατήρηση της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής», φαίνεται ότι μάλλον επιδεινώνει  τη θέση του ραδιοσταθμού. Και για ένα κόμμα που δεν θα είναι- κατά το κακό σενάριο- στην εξουσία, το πρόβλημα βιωσιμότητας των ΜΜΕ του γίνεται πιο οξύ. Έτσι, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, ένα σενάριο θέλει τον σταθμό να πωλείται.

Μια άλλη «ανάγνωση» της παραίτησης Ξυδάκη συνδέεται με την αντίληψη για την περίφημη «διεύρυνση» που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Μάλλον δεν είναι ταυτόσημη, όπως υποστηρίζεται, με την διεύρυνση που πέτυχε ο ραδιοσταθμός  «στο Κόκκινο», επί των ημερών του.

Διαβάστε επίσης:

Η νέα διευθυντική ομάδα του Κόκκινου

«Στο Κέντρο» και «Ανάλυσέ το» οι νέες ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ με τον Γιώργο Κουβαρά

Βίκυ Καγιά: Ξανά στο GNTM η παρουσιάστρια – Ποιος παραμένει, ποιοι αποχωρούν (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:10