search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:18
MENU CLOSE

Κατώτατος μισθός: Στις 19:00 το μήνυμα Μητσοτάκη για τη νέα αύξηση (videos)

20.04.2022 13:45
mitsotakis new

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση του μεγέθους της αύξησης -δεύτερης εντός του 2022- του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός συναντάται από τις 12:30 το μεσημέρι με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και στις 7 το απόγευμα ο Κ. Μητσοτάκης με τηλεοπτικό μήνυμά του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη νέα αυτή αύξηση, η οποία θα εφαρμοστεί από 1ης Μαΐου.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, σε μια περίοδο κατά την οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών συμπιέζονται δραματικά από την ακρίβεια, ιδίως στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά και σε βασικά καταναλωτικά είδη. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η αύξηση θα είναι σημαντική.

Νωρίτερα τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε την συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, λέγοντας ότι «είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε νούμερα ή ποσοστά.

Από την πλευρά του, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο ύψος της αύξησης του κατώτατου σημείωσε ότι «θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις. Είναι κάτι που αποφασίζεται στο υπουργικό Συμβούλιο».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα – Πλαφόν στην χονδρική τιμή ρεύματος

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό δέχεται ο πρωθυπουργός – Τι τον προβληματίζει

Στο Open και την «Ώρα Ελλάδος» την Μεγ. Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50