search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:04
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Αζοφστάλ, λέει το Κίεβο

25.04.2022 18:29
mariupol-234-new

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να επιτίθενται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ είπε ότι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να σπάσουν την αμυντική γραμμή πόλεων, όπως η Ρουμπίζνε, η Ποπάσνα, το Σιεβιεροντονέτσκ, η Μαριίνκα και η Αντβιίβκα και επιχειρούν να προωθηθούν από την πόλη Ιζιούμ προς το Μπαρβίνκοβε και το Σλοβιάνσκ.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικά πλήγματα εναντίον σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Βινίτσια, στην κεντροδυτική Ουκρανία, έγινε γνωστό νωρίτερα από την τοπική εισαγγελία.

«Από τους βομβαρδισμούς του εχθρού, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν», αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζεται πως πύραυλοι στοχοθέτησαν το πρωί «υποδομές μεταφορών», κοντά στις μικρές πόλεις Ζμέρινκα και Κοζιάτιν.

«Ο εχθρός επιχειρεί να πλήξει κρίσιμης σημασίας υποδομές», έγραψε ο περιφερειακός κυβερνήτης σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Από την άλλη πλευρά, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, καθώς φοβάται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει «προβοκάτσιες».

Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

Σύμφωνα με το RIA, ο Ντμίτρι Πολιάνκσι είπε ότι η Ρωσία δεν έχει πλήξει κατοικημένες περιοχές στην Οδησσό. Το Σάββατο η αεροπορική διοίκηση της νότιας Ουκρανίας ανέφερε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση και δύο κτίρια κατοικιών στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πως κηρύσσει 40 μέλη του διπλωματικού προσωπικού της Γερμανίας “persona non grata”, στο πλαίσιο αντιποίνων, αφότου το Βερολίνο απέλασε τον ίδιο αριθμό Ρώσων διπλωματών, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σε μια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, αφότου η Γερμανία, στις 4 Απριλίου, κήρυξε έναν «σημαντικό αριθμό» αξιωματούχων στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο «ανεπιθύμητο».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» για τον Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλικές εκλογές: Ο Μακρόν νίκησε αλλά η Άκρα Δεξιά είναι πλέον επικίνδυνη…

Γαλλικές εκλογές – Μακρόν: «Από εδώ και πέρα είμαι Πρόεδρος όλων» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:01