search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:50
MENU CLOSE

Έφοδος στα γραφεία της Deutsche Bank στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος

29.04.2022 16:10
db

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη, πραγματοποίησαν εισαγγελείς, ομοσπονδιακή αστυνομία και άλλοι αξιωματούχοι, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Christian Sewing, η Deutsche Bank επιχειρεί να εμφανίσει ένα νέο προφίλ και να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά από μια σειρά δαπανηρών κανονιστικών αστοχιών.

Σε ανακοίνωσή της, η Deutsche Bank ανέφερε ότι η έρευνα αφορούσε ύποπτες συναλλαγές που η ίδια είχε μεταβιβάσει στις αρχές και ότι συνεργαζόταν πλήρως.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι είχαν ένταλμα έρευνας, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο δήλωσαν ότι συμμετείχαν εκπρόσωποι της χρηματοοικονομικής ρυθμιστικής αρχής BaFin.

Τον Νοέμβριο του 2018, η Deutsche Bank ερευνήθηκε από 170 αστυνομικούς, εισαγγελείς και φορολογικούς επιθεωρητές για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Στη συνέχεια, οι ερευνητές εστίασαν σε ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας μεταξύ 2013 και 2018. Η ποινική έρευνα για την υπόθεση σταμάτησε αργότερα, αλλά η Deutsche Bank πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ για ελλείψεις στους ελέγχους νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Τον Οκτώβριο του 2020, οι εισαγγελείς της Φρανκφούρτης επέβαλαν στην τράπεζα πρόστιμο 13,5 εκατομμύρια ευρώ για την καθυστερημένη αναφορά ύποπτων συναλλαγών που επεξεργαζόταν για το υποκατάστημα της Danske Bank στην Εσθονία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση 17% στα κέρδη πρώτου τριμήνου καθώς τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν σημαντικά, προειδοποίησε όμως πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να επηρεάσει τα ετήσια κέρδη.

Μετά την είδηση για την έφοδο των «αδιάφθορων» οι μετοχές της Deutsche Bank υποχώρησαν περίπου 3% .

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν περισσότερο από 3% μετά την είδηση ​​της αναζήτησης και υποχώρησαν 2,7% νωρίς το απόγευμα στη Φρανκφούρτη.

Τα προβλήματα με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν φέρει την τράπεζα σε δύσκολη θέση στο παρελθόν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το διερευνά εδώ και χρόνια, για παράδειγμα, για συναλλαγές που οι αρχές είπαν ότι χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία, κάτι που οδήγησε στη γερμανική τράπεζα να επιβληθεί πρόστιμο σχεδόν 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Frontex: Παραίτηση Λεζερί στη σκιά έρευνας για επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Οι… μαζορέτες του ρωσικού στρατού: Ποιες είναι οι «Αδελφές του Θριάμβου» που βρίσκονται στο πλευρό των στρατιωτών (photos/videos)

Φυσικό αέριο: Γιατί η Γερμανία φοβάται ένα εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία – Η εξάρτηση και το δίλημμα του Βερολίνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:50