search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:19
MENU CLOSE

Τι συμβαίνει με τον Πούτιν; Οι φήμες και τα νέα σενάρια για την υγεία του Ρώσου προέδρου

03.05.2022 14:07
putin-34-new

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σύντομα θα υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο και «θα παραδώσει την εξουσία στον σκληροπυρηνικό πρώην αρχηγό της FSB, για όσο δεν θα μπορεί να ασκεί καθήκοντα», ισχυρίζεται δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται πηγή στον στενό κύκλο του ηγέτη του Κρεμλίνου.

Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς, από τη Νόσο του Πάρκινσον, από άνοια και από σχιζοφρένεια. Προφανώς είναι εξαιρετικής σημασίας ζήτημα η υγεία του Ρώσου προέδρου, και έτσι δικαιολογείται το μεγάλο ενδιαφέρον. Το Κρεμλίνο πάντως υποστηρίζει ότι ο Πούτιν είναι υγιής.

Το τελευταίο δημοσίευμα αναφέρει ότι για όσες ώρες ο Πούτιν θα βρίσκεται στο κρεβάτι του χειρουργείου για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο στομάχι θα έχει τον έλεγχο της κατάστασης ο σκληροπυρηνικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της FSB, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος θεωρείται από τους αρχιτέκτονες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ως αρχική πηγή του δημοσιεύματος αναφέρεται το Telegram, σύμφωνα με το οποίο ο Πούτιν πάσχει από καρκίνο στο στομάχι, ενώ υποφέρει και από τη Νόσο του Πάρκινσον. Η εγχείρηση είχε προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή… Ωστόσο ο Πούτιν έχει αναβάλει την εγχείρηση για τον καρκίνο και σίγουρα δεν θα μπει στο χειρουργείο πριν από τις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Προτάθηκε στον Πούτιν να υποβληθεί σε εγχείρηση, η ημερομηνία συζητήθηκε και συμφωνήθηκε. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, αλλά δεν μπορεί και να καθυστερήσει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέγεται επίσης ότι πάσχει από Πάρκινσον και σχιζοσυναισθηματική διαταραχή, που μπορεί να προκαλεί διάφορα συμπτώματα, μεταξύ των οποίων παραισθήσεις.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Πούτιν όταν κάνει εγχείρηση

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει ιατρικά προβλήματα, αλλά στον δυτικό Τύπο έχουν πυκνώσει τις τελευταίες εβδομάδες οι φήμες για την υγεία του.

Ο Πούτιν «δεν θα συμφωνούσε στη μεταβίβαση της εξουσίας», αλλά πλέον έχει πειστεί, ανέφερε η ίδια πηγή. «Ενώ θα εγχειρίζεται και μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις του, πιθανώς για δύο ή τρεις μέρες, τον έλεγχο της χώρας θα έχει ο Πατρούσεφ», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτό όμως θα προκαλούσε συνταγματικό θέμα, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας προέδρου να ασκήσει τα καθήκοντά του, την ευθύνη αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.

Το Telegram υποστηρίζει ότι «ο Πούτιν ξεκαθάρισε στον Πατρούσεφ ότι τον θεωρεί τον μόνο πλήρους εμπιστοσύνης άνθρωπο και φίλο του συστήματος εξουσίας».

Σειρά δημοσιευμάτων για την υγεία του Πούτιν

Σύμφωνα με την φημολογία για την υγεία του Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος πήρε νέα φαρμακευτική αγωγή, με κάποιο χάπι που παρασκευάζεται στη Δύση, αλλά προκάλεσε παρενέργειες, όπως αδυναμία και ζαλάδες. «Ο γιατρός που πρότεινε το συγκεκριμένο φάρμακο απομακρύνθηκε από την ιατρική ομάδα», ανέφερε η πηγή του Telegram.

Πρόσφατα γράφτηκε επίσης ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο του θυρεοειδούς και Πάρκινσον. Ως προς τη Νόσο του Πάρκινσον θεωρείται επαρκής απόδειξη η ανεξέλεγκτη κίνηση του χεριού του, κάτι που καταγράφηκε και στις κάμερες. Μάλιστα λέγεται ότι όταν συναντά αξιωματούχους φροντίζει να κρατάει το τραπέζι ή την πολυθρόνα του για να μην φαίνεται η αδυναμία του χεριού.

Λέγεται πως το πρόβλημα με το Πάρκινσον δεν είναι καινούριο, αλλά η φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε δεν τον καλύπτει πλέον και ο Ρώσος πρόεδρος αρνείται να πάρει άλλα χάπια.

Ένας πρώην πράκτορας της KGB ισχυρίζεται επίσης ότι ο Πούτιν πιθανώς έχει παρουσιάσει τα πρώτα συμπτώματα άνοιας και ενεργεί τόσο παρανοϊκά «ώστε μπορεί να συγκριθεί με τον Στάλιν».

Ο πράκτορας αυτός, που έχει καταφύγει στη Δύση ισχυρίζεται ότι  ο καρκίνος, το Πάρκινσον ή κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα μπορούν να εξηγήσουν την παράξενη συμπεριφορά του Πούτιν. «Δεν είμαι γιατρός, αλλά υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι ο Πούτιν υποφέρει από διάφορα ιατρικά προβλήματα, πιθανώς κάποια από τα οποία προκλήθηκαν από τραύματα κατά τη διάρκεια της νεότητάς του. Αυτά έρχονται σε συνδυασμό με προβλήματα που επηρεάζουν τους μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, όπως η άνοια στα αρχικά στάδια», ισχυρίστηκε ο πράκτορας τον οποίον επικαλείται η Daily Mail.

Διαβάστε επίσης:

Αλίνα Καμπάεβα: Γέννησε κρυφά σε Ελβετία και Μόσχα τους δυο γιους του Πούτιν – 7 και 3 ετών σήμερα (Videos/Photos)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνάντηση με τον Πούτιν ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος

Διχασμένη η ΕΕ για τον τρόπο ενεργειακής απεξάρτησης από την Ρωσία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:19