search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:33
MENU CLOSE

Σφοδρή κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα»

05.05.2022 13:53
iliopoulos_oikonomou_new

Σε έντονη αντιπαράθεση, με συνεχείς δηλώσεις και ανακοινώσεις, οδηγούνται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την έκθεση της οργάνωσης «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» για την ελευθερία του τύπου που κατέτασσε τη χώρα στην 108η θέση, 38 θέσεις πιο κάτω από πέρσι.

«Αφού πρώτα η κυβέρνηση εξαφάνισε από το ΑΠΕ την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα – και με αυτόν τον τρόπο την επιβεβαίωσε, σήμερα έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας νομίζοντας πως η διεθνής οργάνωση βρίσκεται στη λίστα Πέτσα. Είναι γνωστό πως η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα πάσχει επί Μητσοτάκη, αλλά πλέον η κατάσταση έχει γίνει γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη έχει γίνει πρότυπο για την Ουγγαρία του Όρμπαν», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να διαμαρτύρεται για την έκθεση μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ΜΚΟ η οποία αποτελεί επίσημη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλό θα ήταν να αρχίσει να ανησυχεί ότι την κυβέρνηση που εκπροσωπεί θα την θυμούνται οι πολίτες με τα πιο μελανά χρώματα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι η ντροπή της Ευρώπης κι αυτό πλέον το ξέρουν όλοι», προσθέτει.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στα social media, με την οποία ενημέρωνε ότι απέστειλε επιστολή στην οργάνωση -την οποία αποκαλεί «ΜΚΟ»- ζητώντας εξηγήσεις για τη μεθοδολογία της έρευνας που κατέληξε στην «ταπείνωση» της θέσης της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Πλεύρη – Ξανθού για τον Προσωπικό Γιατρό: «Ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ» – «Διάλυση του ΕΣΥ»

Νέα μέτρα για την ενέργεια: Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης το απόγευμα

Αναδίπλωση Παπαδημητρίου για ρήτρα προσαρμογής: Δεν είπα ποτέ ότι την επέβαλαν στην ΔΕΗ οι ιδιώτες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50