search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:24
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη: Ελλάδα και Κύπρος αγωνίζονται για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο

06.05.2022 14:23
mitsotakis-anastasiadis

O «επεκτατικός αναθεωρητισμός» της Τουρκίας και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο της ΝΔ.

Κατά τον διάλογο των δύο ανδρών, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον Ν. Αναστασιάδη ότι «η επίσκεψή σου συμπίπτει και με μία πολύ ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το επικείμενο ταξίδι μου στην Ουάσινγκτον, τον συντονισμό των ενεργειών της Ελλάδος και της Κύπρου, σε μία εποχή όπου, δυστυχώς, ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας».

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «Ελλάδα και Κύπρος, πάντα απόλυτα εναρμονισμένες και ευθυγραμμισμένες, αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ σημείωσε ότι θα ενημερώσει τον Κύπριο πρόεδρο για την επικείμενη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Κυριακή, αλλά και για την άφιξη του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, σε δύο εβδομάδες, στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «κάθε φορά επισκέπτομαι την Ελλάδα με ιδιαίτερη χαρά, ιδιαίτερα όταν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε αυτές τις καθιερωμένες συναντήσεις συντονισμού, από κοινού δράσεων, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδιαίτερα όμως όσοι τουλάχιστον έχουμε την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, επιτυγχάνουμε στόχους όπως ήταν οι τριμερείς συνεργασίες, όπως ήταν οι “Χώρες του Νότου” που ήταν κοινές πρωτοβουλίες, όπως είναι ο συντονισμός μας στην Ευρώπη, οι κοινές μας θέσεις όσον αφορά τα καθ’ημέραν συμβαίνοντα είτε επί τοπικού, είτε επί διεθνούς επιπέδου».

Προσέθεσε, επίσης, ότι «θα μας απασχολήσουν, όπως είναι αναμενόμενο, και τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία βεβαίως, που είναι μία κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, κάτι που επεσυνέβη με τα ίδια επιχειρήματα μάλιστα προ 48 χρόνων, το 1974 στην Κύπρο, αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που πάντοτε καθοδηγούσαν τις κοινές πολιτικές που ακολουθούμε και που μας έχουν καθιερώσει, θα πρέπει να τονιστεί, ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επισήμανε παράλληλα, ότι η παρουσία του στην Αθήνα «θα μας δώσει την ευκαιρία να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα ενδιαφέροντος, γιατί είχα επισκεφτεί και εγώ τη Σαουδική Αραβία, όπως ξέρεις, και ο Πρίγκιπας θα είναι στις 17 (Μαΐου στην Κύπρο) -νομίζω κάπως νωρίτερα- και συνεπώς έχουμε κάθε ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά, ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για μέτρα Μητσοτάκη: Το μέγεθος της πολιτικής απάτης θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της Κυριακής – Τα δύο υποψήφια ονόματα για το κόμμα (Photo)

Πορτοσάλτε: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. – Η Ελλάδα είναι κομμουνιστική χώρα με δεξιά τσέπη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12