search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:09
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 170.000 μέλη ζήτησαν να γυρίσει ο… Ήλιος – Γιατί ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

09.05.2022 07:26
androulakis_new

Έντονος ενθουσιασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση ότι τα μέλη που ψήφισαν την Κυριακή ξεπέρασαν τις 170.000. Ως «συγκλονιστική συμμετοχή» περιέγραψε την χθεσινή μέρα ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. 

Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι η εκλογική διαδικασία θα άγγιζε τις 100.000 και μάλιστα αυτό ήταν το καλό σενάριο. Η διαφορά εδώ με την εκλογή αρχηγού έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι 170.000 πολίτες που ψήφισαν είναι πλέον μέλη του κόμματος.

«Άλλο κόμμα»

Στους διαδρόμους των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την χαρά τους ενώ πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για «άλλο κόμμα» με «νέα δυναμική». Θετική εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι πολλοί ήταν οι νέοι που ψήφισαν. 

Το άνοιγμα στους νέους είναι μάλιστα – όπως έχει γράψει το «Ποντίκι» σε ρεπορτάζ –  το μεγάλο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη, του οποίου η σκέψη και απόφαση να βάλει και το όνομα στην ψηφοφορία τοπικών-νομαρχιακών μελών και συνέδρων απέδωσε. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους με την κοινωνία και φαίνεται πως το έχουν καταφέρει. Μάλιστα, είναι πολλοί αυτοί που έλεγαν πως η δυναμική αυτή θα αποτυπωθεί σύντομα και στις δημοσκοπήσεις. 

Επιστρέφει ο Ήλιος

Το αποτέλεσμα που φέρνει πίσω τον ήλιο ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν σε ποσοστό άνω του 90% την επιστροφή του σήματος αλλά και του ονόματος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής». Επίσης σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι μιλάμε για τη δεύτερη νίκη Ανδρουλάκη καθώς είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι «προεδρικοί» υποψήφιοι στις κάλπες για την εκλογή νομαρχιακών, τοπικών επιτροπών αλλά και Συνέδρων. Το κεντρικό μήνυμα των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ότι το «ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

«Συγκλονιστική συμμετοχή» 

Στη συμμετοχή των πολιτών – μελών του ΠΑΣΟΚ και την «ελπίδα που γεννήθηκε» στάθηκε στο μήνυμα του μετά τις εκλογές της Κυριακής ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την μη αναμενόμενη συμμετοχή.

«Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους», συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής“. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας και ανακοινώνοντας το νέο όνομα.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: «Βατήρας» η απλή αναλογική για την αυτοδυναμία

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να βάλει μπουρλότο στο Συνέδριο της ΝΔ – Όλο το παρασκήνιο

ΠΑΣΟΚ: Πάνω από 170.000 ψηφοφόροι – Οι «Περιφέρειες έκπληξη» για το «κόμμα που επιστρέφει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:09