search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:13
MENU CLOSE

Τα fund των «καλών προθέσεων» για την Αττική Οδό και οι δημοσκοπήσεις «ζαριά» για εκλογές

10.05.2022 09:27
attiki_odos_new

Τώρα που έκλεισε το deal μεταξύ Ελλάκτωρ-Motor Oil αλλάζοντας ουσιαστικά τον χάρτη στο χώρο της ενέργειας, ο διαγωνισμός για την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, θα βάλει τη σφραγίδα του στα μεγάλα project σε όλη την αγορά. 

Οι μνηστήρες που ενδιαφέρονται για το φιλέτο της Αττικής Οδού είναι πολλοί, αλλά ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που εμφανίζονται σήμερα.

Έχει δρόμο ακόμα η διαδικασία, αφού οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται να ζητηθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Τώρα, μέχρι τότε ο χρόνος είναι πολύς και τα πολιτικά γεγονότα που μπορεί να μεσολαβήσουν μπορεί να διαφοροποιήσουν το σκηνικό.

Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν αυτά με τις τιμές και τις προσφορές των εταιρειών για το «διαμάντι του στέμματος» των παραχωρήσεων στην Ελλάδα;

Εμ πως δεν έχουν. Για παράδειγμα έχει διάθεση ένα ξένο fund να επενδύσει στη χώρα, όταν δεν το βλέπει θετικά η κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Σε οποιαδήποτε χώρα. Κρατήστε το οι…ενδιαφερόμενοι

Με «οδηγό» τις δημοσκοπήσεις

Τις καμπάνες του Αγίου Πέτρου μόνο δεν έχει χτυπήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για την πολυπληθή συμμετοχή στις εκλογές για την αλλαγή του ονόματος, αφού ψήφισαν πάνω από 150.000 –στο περίπου δηλαδή, δεν χάθηκε και ο κόσμος για 5-10χιλιάδες συν/πλην– και αυτό δείχνει ότι υπάρχει διάθεση του κόσμου να ποντάρει στο κόμμα ως μια εναλλακτική-μελλοντική-πολιτική δύναμη.

Να δούμε τι θα δείξουν και δημοσκοπήσεις στο προσεχές διάστημα. Μέχρι στιγμής οι λεγόμενες κυλιόμενες, που γίνονται για  πολιτικά κόμματα και μεγάλους οργανισμούς και μεγάλους ομίλους δείχνουν τα πράγματα σε μια σταθερότητα. Δηλαδή, διακριτή διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο όριο του διψήφιου, και πάνω-κάτω για τους άλλους αυτά που ξέρουμε. 

Με το… ένα μάτι στις δημοσκοπήσεις πορεύεται και ο πρωθυπουργός δεν θα το κάνουν υπόλοιπα κόμματα; Μη βιάζεστε όμως.

Οι δημοσκοπήσεις που θα καθορίσουν σε ένα βαθμό το πότε θα πάμε σε εκλογές, θα είναι αυτές που θα γίνουν αρχές Σεπτεμβρίου. 

Διαβάστε επίσης:

Το «νέο» ΠΑΣΟΚ και οι συμβουλές του Αμερικάνου στον Μητσοτάκη

Οι κολαούζοι του Μητσοτάκη και η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή

Στο ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται παλικάρια (υποψήφιοι)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:13