search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το «Ela» – Ποιες χώρες πέρασαν

12.05.2022 21:34
eurovision kipros09-new

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος παρά την πολύ καλή εμφάνιση της Ανδρομάχης

Τα προγνωστικά, που έδιναν στην κυπριακή συμμετοχή μόλις 53% πιθανότητες για μια θέση στον τελικό, δυστυχώς δικαιώθηκαν, καθώς η Ανδρομάχη με το «Ela» δεν κατάφερε να… συγκινήσει κριτικούς και κοινό – Στον τελικό προκρίθηκαν Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία και Σερβία

Στην μάχη της Κύπρου στον Β΄ Ημιτελικό και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας, όπου διεξάγεται ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο θα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Pala Olimpico, την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 22:00.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στον Β’ Ημιτελικό εμφανίζεται η Κύπρος στην 9η θέση, ενώ η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου.

Η Ανδρομάχη της Κύπρου

Η Ανδρομάχη με το τραγούδι της «Έλα», ελπίζει να φέρει λίγο από το νησί της Μεσογείου στη σκηνή, τόσο το βράδυ της Πέμπτης, όσο και στον τελικό του Σαββάτου. Ως άλλη θεά Αφροδίτη θα αναδυθεί από ένα τεράστιο κοχύλι, πλαισιωμένη από δύο εξίσου εντυπωσιακές χορεύτριες.

Το «Ela», ένα κομμάτι που έχει τόσο ελληνικό, όσο και αγγλικό στίχο, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών (Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani).

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό

  1. Φινλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Σερβία
  4. Αζερμπαϊτζάν
  5. Γεωργία
  6. Μάλτα
  7. Σαν Μαρίνο
  8. Αυστραλία
  9. Κύπρος
  10. Ιρλανδία
  11. Βόρεια Μακεδονία
  12. Εσθονία
  13. Ρουμανία
  14. Πολωνία
  15. Μαυροβούνιο
  16. Βέλγιο
  17. Σουηδία
  18. Τσεχία

Ποιες άλλες χώρες ψηφίζουν

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς.

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλα τα τραγούδια της Eurovision

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα 40 τραγούδια που συμμετέχουν στην Eurovision 2022 -αν και ορισμένα από αυτά αποχαιρέτησαν την Τρίτη τον διαγωνισμό:

Τα τραγούδια που προκρίθηκαν στον Α’ Ημιτελικό

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Β΄Ημιτελικό

Τον Β΄ Ημιτελικό (12 Μαΐου), όπως και τον Τελικό (14 Μαΐου) θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Ευτράπελα από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς

Eurovision: Τη δική τους «συμμετοχή» ετοιμάζουν οι Απαράδεκτοι

Τηλεθέαση: Η νοσηλεία Φίλιππου και μωρού εκτόξευσε τη «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42