search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:33
MENU CLOSE

Eurovision 2022: Η ΕBU αμφισβητεί τα αποτελέσματα 6 κριτικών επιτροπών – Άλλαξε τη ψηφοφορία (Videos)

15.05.2022 16:12
eurovision_new
credit: @EurovisionSongContest/Facebook

Παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών εντοπίστηκαν κατά την ανάλυση της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών στο 2ο ημιτελικό και στον μεγάλο τελικό της Eurovision, σύμφωνα με την EBU.

«Προκειμένου να συμμορφωθεί με τις Οδηγίες Ψηφοφορίας του Διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό εταίρο της για να υπολογίσει ένα υποκατάστατο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα για κάθε ενδιαφερόμενη χώρα τόσο για τον Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον Μεγάλο Τελικό (υπολογισμένο με βάση τα αποτελέσματα άλλων χωρών με παρόμοια μοτίβα ψηφοφορίας)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «Τι λες Τώρα» του Mega, η EBU άλλαξε την ψηφοφορία των συγκεκριμένων χωρών επειδή θεωρήθηκε πως υπήρξε «χειραγώγηση ψήφων».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η Βικτώρια Χαλκίτη -που ανήκει στην ελληνική κριτική επιτροπή- υπογράμμισε πως η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι ιδιαίτερα αυστηρή.

«Ο καθένας είναι μόνος του. Έχει συμβολαιογράφο, έχει άνθρωπο και από την ΕΒU και μας ελέγχει ότι ούτε συζητάμε, ούτε σχολιάζουμε. Μπροστά μας έχουμε κάποιο άτομο που μας επιτηρεί. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, για παράδειγμα “α, αυτό είναι τέλειο!”», εξήγησε.

»Εγώ πήγα κενό, δεν ήθελα να επηρεαστώ», πρόσθεσε, εξηγώντας πως πριν τον διαγωνισμό δεν είχε ακούσει σκόπιμα πολύ τα τραγούδια. «Δεν ξέρεις τι μπορεί αν τύχει στον καθένα κι εγώ είμαι πολύ του ακουστικού», ανέφερε.

«Αν τα πράγματα είναι επικίνδυνα στην Ουκρανία, δεν θα γίνει ο διαγωνισμός»

Σχολιάζοντας την επιθυμία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι να διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού στην «ελεύθερη Μαριούπολη», η Βικτώρα Χαλκίτη εξήγησε πως εάν τα πράγματα είναι επικίνδυνα στην Ουκρανία η EBU πιθανότατα δεν θα το επιτρέψει.

Αναφερόμενη στη νίκη της Ουκρανίας είπε: «Δεν υπήρχε κατεύθυνση, εάν υπήρχε θα έβγαινε από την επιτροπή πρώτη ή δεύτερη. Κλήθηκα να σχολιάσω και να κρίνω τα κομμάτια με βάση τη φωνητική απόδοση, την σκηνική παρουσία και το τραγούδι».

«Είναι η Eurovision, εγώ δεν μπαίνω στην πολιτική. Εγώ κρίνω τα τραγούδια και ο κόσμος ήθελε να στείλει το μήνυμά του», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ναταλία Γερμανού: «Κατάντια της κοινωνίας μας είναι κάποιοι να τραμπουκίζουν κάποιον σαν τον Θύμιο» (Video)

Εριέττα Κούρκουλου: Υπερασπίστηκε δημόσια τον Καπουτζίδη για το αντιομοφοβικό του σχόλιο (Photos)

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Μετά τo «άδειασμα» στη Χρηστίδου, βγήκε στην Ελένη Τσολάκη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:32